В части от Австрия се въвежда локдаун за неимунизирани

1
396
Добави коментар
cvetelinah
cvetelinah

З аради рязкото увеличаване на новозаразените от COVID-19 в страната една от австрийските провинции, Горна Австрия, въвежда от 15 ноември локдаун за неимунизираните.

Строги забрани в Берлин за неваксинирани хора

Както съобщи губернаторът на провинцията Томас Щелцер, от 15 ноември в Горна Австрия влиза в сила пета степен на кризисния план в страната.

Планът предвижда през идните три-четири седмици да не се организират никакви мероприятия.

За да бъдат спасени традиционните коледни базари, ще е възможно да се купува от щандовете, но консумацията ще бъде забранена.

Ръст на смъртните случаи от COVID-19 в Европа

В провинция Горна Австрия вече се организират допълнителни болнични легла, тъй като експертите смятат, че критичната граница на заетост на леглата в интензивните отделения ще бъде достигната след две седмици.

„Вече е ясно, че тази зима и Коледа ще има неудобство за неваксинираните“, каза канцлерът Александър Шаленберг. По думите му може би е въпрос на дни да се въведе строг полицейски час за неваксинираните.

Той определи нивото на ваксинация в страната, което е около 65 процента, като „срамно ниско“ и отново призова австрийците да се ваксинират.

Австрия предприе редица мерки през последните седмици,

за да ограничи разпространението на коронавируса и да насърчи повече хора да се ваксинират.

На 8 ноември влязоха в сила нови правила, забраняващи на неваксинирани хора, които не са преболедували вируса, да посещават ресторанти, хотели, фризьорски салони и големи обществени събития.

Австрия коронавирус COVID-19 мерки коронавирус мерки локдаун локдаун неваксинирани