Хидроизолация на тераси с течни продукти

1
137
Добави коментар
fire19
fire19

Основната цел на компаниите разработващи нови хидроизолационни продукти за тераси е нов вид по безопасен и щадящ подход към строителния бизнес. Все пак става въпрос за предоставяне на химикали и технологии на разположение на клиента, свързани с полагане върху тераса, а това е много близко до ежедневната среда за живот в дома.

Затова чрез разработване на прости и ефективни решения, се търси максимална ефективност, но и безопасност. В тази статия, фокусът е върху течните хидроизолационни продукти за тераси. Запознайте се с възможността откъм особености и предимства на течната хидроизолация, за да може когато трябва да поправите или да строите тераса, да знаете кое е едно от отличните решения за нейното хидроизолиране.

Особености на течната хидроизолация

Продуктите за хидроизолация на течна основа непрекъснато се развиват. Разнообразната гама от продукти внася иновации и ефективни решения на строителната площадка. Различните марки разполагат с широка гама от продукти, които обаче не може да се прилагат без да се проучи конкретно за даден случай, кой е най-подходящ.

Съвременните технологии донесоха на пазара течни хидроизолационни мембрани на водна основа, направени по най-иновативните методи. Лесни и готови за употреба, те образуват ефективна бариера за водата и влагата, за да предпазят открити плоски покриви, тераси и балкони от застояване на вода върху тях, инфилтрации и от действието на ултравиолетовите лъчи.

Откакто в индустрията навлезе течната хидроизолация, целият сектор се промени значително. Професионалните работници и хората, които се занимават с хидроизолация като цяло, с охота приеха и внедриха тези решения, които опростиха инсталационните процеси и в същото време гарантираха точна и ефективна хидроизолация без загуба на материали.

Друго характерно качество е неочаквано лесното почистване на работните площадки и, най-важното, от гледна точка на безопасността, вече няма нужда от транспортиране и използване на газовите резервоари за „изгаряне“ на традиционната битумна мембрана.

Предимства на течната хидроизолация на тераси

Хидроизолационните течни мембрани, поради своята кремообразна и лесна за нанасяне природа, са подходящи за голямо разнообразие от приложения.

С обикновена четка е възможно лесно да се достигнат почти недостъпните зони, което означава, че критичните зони на терасата  се покриват непрекъснато и напълно, гарантирайки пълна защита на повърхностите.

Течната хидроизолация покрива фугите между пода и стените, около комини и изпускателни тръби при плоските покриви или около периметъра на балконите и терасите в близост до улуците например, където има по-голяма концентрация на вода, както и постоянна влажност.

Течните хидроизолационни продукти изпълняват своята ценна задача както откъм външната страна на терасата, така и откъм нейните вътрешни части. ака изолацията спира ефектите на дъжда, замръзването и размразяването, разяждащото действие на застоялата вода, както и действието на вятъра, който е по-интензивен близо до морския бряг заедно със солеността на въздух.

Качеството на продуктите гарантира високи, дълготрайни характеристики. Те са проектирани с грижа и внимание към човешкото здраве и околната среда, тъй като тези продукти са разтвори на водна основа, а не на опасни химически разтворители.

Целта на компаниите е майсторите да не усетят обичайната тежка миризма на продукти на базата на разтворители, което може да бъде причина за здравословни проблеми както на монтажниците, така и на тези, които ще работят или живеят в сградата.