Девалвацията на нежния пол… по неомарксистки

1
185
Добави коментар
Novetika
Novetika

Изглежда, едно от най-лесно постижимите неща в наши дни е да бъдеш жена. Дори няма нужда да се подлагаш на операция за смяна на пола, да си поставиш изкуствен бюст, да обличаш женски дрехи или по някакъв друг начин да обозначиш, че принадлежиш към нежните създания. Просто трябва да се обявиш за такова, и това автоматично ти дава достъп до женски тоалетни, бани, съблекални, затвори и състезания, дори на ниво Олимпийски игри.

Излиза, че да бъдеш жена е нещо толкова елементарно, че всеки може да се представи за Ева, дори с подскачаща адамова ябълка и работещи простата и мъжки полов орган.

Десетилетията борба на феминистите за правото на жените да работят, гласуват, шофират, образоват, получават равни с мъжете заплати, говорят свободно, летят в космоса, участват в политиката и какво ли още не, просто бяха отнесени от вихъра на набиращия през последните години скорост в САЩ и Западна Европа, неомарксизъм.

Тази нова тоталитарна идеология цели да зачеркне всички традиционни ценности, понятия, езици, наука и култура (едно от проявленията му е т.нар. кенсъл култура) и да ги замени с нови, скалъпени (woke) дефиниции и идеи, които служат на левичарски и радикални политически интереси.

Поддръжници на лявото идеологическо течение не се посвениха да посегнат дори на генетичното, биологично понятие за човешкия пол. Нещо повече, те опитват да затрият смисъла на биологичната жена и присъщите ѝ, отредени от Бога, качества. Или от Майката Природа, в случай, че сте атеист.

Да вземем за пример най-забележителната функция, присъща само и единствено на женския пол – способността да зачене човешки живот, да го роди, кърми и отгледа. Много религии и духовни учения почитат женската утроба като нещо свято; като чудо, което науката никога няма да може да възпроизведе, въпреки десетилетия опити, много от които нехуманни.

Тази функция на жените вече е отнета. Да кажеш, че си бременна жена, вече обижда сексуалната идентичност на самоопределящи се като трансджендър и небинарни. Тази тяхна представа няма нищо общо с науката генетика, която определя пола с ДНК проба, защото сексуалният ни код е заложен в нашите гени, независимо дали ни харесва или не.

Washington Post с нов наръчник по стил

Например реномираната медия Washington Post насърчава своите журналисти да пишат, че „трансджендър и небинарните също могат да забременеят“, и им препоръчва да използват неутрални фрази като „бременни хора“, вместо „бременни жени“.

Наръчникът по стил, публикуван в Twitter на 1 октомври 2021 г., препоръчва алтернативните синоними „бременно население“ и „бременни пациенти“. Обяснението е, че биологията, която определя кой може да забременее, не винаги отразява джендър идентичността.

След като около туита се вдигна шум, той беше променен на личен, на името на Травис Лайлс, администратор за Instagram профила на медията.

Washington Post също инструктира репортерите да имат предвид контекста, в който обсъждат една бременност: когато става дума за лица, които се самоопределят като жени, да използват израза „бременна жена“. Във всякакъв друг контекст да употребяват „бременни жени и други бременни хора“.

Наръчникът предупреждава, че жените може да се възмутят от новата терминология, тъй като тя изключва естествената им биологична способност да зачеват и раждат деца – която Washington Post представя като източник на неравнопоставеност спрямо мъжете. С други думи, биологичната ни способност да раждаме ни поставя в зависимо положение… и сякаш по-скоро е наказание, отколкото благословия.

Свидетели сме как новата стилистична директива на Washington Post превръща медията в поредната лява пропагандна машина, която обижда биологичните жени, и постепенно подменя думата „жени“ с джендър-неутрални термини, дори когато става въпрос за присъщи само за жените функции.

Джо Байдън и „раждащите хора“

През юни 2021 г., американският президент Джо Байдън използва термина „раждащи хора“, докато предлагаше бюджет от 6 трилиона щ.д. (10.4 трилиона лв.).

През август 2021 г. Центърът за контрол и превенция на заболяванията на САЩ (CDC) публикува съобщение, че „COVID-19 ваксината е безопасна за бременни хора“.

През септември 2021 г. левият демократ Александрия Окасио-Кортес жонглираше с думите „жени“, „хора, които раждат“ и „менструиращи хора“ по време на интервю за CNN.

Решението за аборт трябва да бъде оставено на „хората носещи бебета“, заяви Прамила Джаяпал, член на Демократическата партия и Камарата на представителите, по CNN на 3 октомври 2021 г.

Великобритания пое woke щафетата

През септември 2021 г., британският медицински журнал Lancet нарече жените „тела с вагини“.

Тръстът на университетските болници в Брайтън/Съсекс стана първият в Обединеното кралство, който използва нови транс-угодни термини във вътрешни комуникации и срещи.

Въведе нови изрази като „кърмене/гръдно кърмене“, „жени/раждащи родители“ и „баща/втори биологичен родител“.

В документ на организацията, цитиран от BBC, се казва, че тръстът „разбира предизвикателствата, които джендър идентичността може да има върху бременността, раждането и кърменето“.

Туит на институцията от февруари 2021 г. гласи: „Подходът ни е внимателно обмислен и включва транссексуалните и небинарните раждащи хора, без да изключва жените и майчинството“.

Британската медия Huffington Post посвети цяла статия на темата, че жените не са единствените, които менструират.

В нея се говори за Instagram снимка на трансджендър жудожник с окървавен панталон, чиято идея е да покаже, че „не всички хора, които менструират са жени и не всички жени имат менструация“.

Последиците

Когато си „играем на Господ“ и измисляме термини, които да удовлетворят радикално ляв политически дневен ред, резултатите със сигурност са катастрофални.

Днес ние, жените сме дискриминирани по един съвсем нов начин, непознат в миналото. Днес, ние жените, включително невръстни момичета, сме принудени да споделяме помещения, предназначени само за нашия женски пол, с перверзни типове, които се преструват на „жени“, с цел да удовлетворят първичния си нагон. Принудени сме да търпим да бъдем поставяни под общ знаменател с мъже, които нямат нищо общо с нашата физиология, да ги приемаме за равнопоставени и дори трябва се съгласим да не бъдем наричани повече жени, майки и дъщери, да не би случайно да нараним нечии ултра деликатни woke чувства. Току виж ни накарали да се извиняваме, че сме жени.

Тази девалвация на понятието „жена“ води до вече узаконени престъпления срещу женския пол.

Като например неотдавнашното изнасилване на малолетна в училищна тоалетна в щата Вирджиния САЩ от „транссексуален“. Покрусеният баща, който потърси правата на дъщеря си, беше наречен терорист и третиран като такъв.

Или забременяла затворничка от самообявил се за жена съкилийник, преместен само на честна дума в женски затвор в щата Калифорния.

Или трансджендър боксьорката Фелън Фокс, която строши черепа на своята съперничка по време на мач. Защото въпреки хормоналната терапия, един биологичен мъж, още повече атлет, почти винаги ще има физическо преимущество пред една биологична жена. Нещо повече, Фокс беше наречен „най-смелия атлет в историята“.

През 2019 г. емблематичната марка за фино дамско бельо Victoria’s Secret нае първия трансджендър модел, Валентина Сампайо.

А през 2015 г. списание Glamour обяви за „жена на годината“ бившия олимпийски шампион и знаменитост Брус Дженър, понастоящем Катлийн Дженър.

В крайна сметка, на жените вече се налага да се конкурират за чисто женски професии не с други жени, а с мъже…

България, полът и джендърът

За щастие, в „страната на розите“ тези безумия все още не съществуват (поради което, разбира се, ни обвиняват, че сме примитивни варвари).

Понятието „пол“, според Конституцията на България, се разбира само в неговия биологичен смисъл. Това гласи решението на Конституционния съд по дело №6/2021 г.

Според действащата българска Конституция, държавата не е длъжна да зачита правно самоопределянето на лицата към пол, различен от биологичния. Изключение правят само интерсексуалните хора, които поради вродени биологични особености притежават белези на двата пола.

Конституционният съд разглежда понятието „пол“ в контекста на историческата и духовна традиция и ценностите на българското общество. Разбирането за пол е единствено в биологичния смисъл. Полът се определя от генетични фактори, наследени от родителите и обуславя репродуктивното поведение на индивидите.

И така, нашият неразумен юрод се оказа много по-разумен от западната цивилизация в Европа и отвъд океана. Като например в САЩ, които вече добавиха „Х“ обозначение за пол в американските паспорти, за небинарни, интерсексуални и несъответстващи на биологичния си пол лица.

Колкото и да се опитват woke-изираните мозъци да вулгализират понятието пол и да узаконяват необосновани от науката извращения, жените сме единственият пол, който носи утроба, дава живот на homo sapiens и може да го кърми – с гърдите си. Ние сме жени и няма нужда да уточняваме, че сме „биологични жени“. Също няма да се съгласим понятието „жена“ да бъде заменено с изпразнена от съдържание неомарксистка фразеология.