Хидроизолация на покриви

1
167
Добави коментар
fire19
fire19

Повечето хора обичат да наблюдават как дъждовните капки се стичат по прозореца когато навън вали.
За да продължите да наслаждавате на този миг, винаги когато се случва, трябва да сте направили качествена хидроизолация на покрива. За тази цел  има  специфично предназначени хидроизолационни продукти.Когато решите да направите хидроизолация на нов покрив или да поставите такава на стария трябва да знаете две основни неща. Първо трябва да изберете най-добрия изпълнител, второ – да изберете най-добрите хидроизолационни материали. Това ще гарантира дълготрайност на покривната настилка, издръжливост на покривната конструкция и спокойствие по време на проливни дъждовe, на природни стихии, на заледяване и други явления причиняващи щети на покрива.Задължително е покривът да се конструира и облицова с хидроизолационни продукти, които отговарят на най-високите стандарти. Ние ви предоставяме правилните хидроизолационни решения, за да предпазите покрива си от проникване на дъждовна вода, амортизация, нарушена цялост и други възможни проблеми.

Ползи от качествена хидроизолация на покрива

Дълготрайност и издръжливост – хидроизолационните материали намаляват риска от критични увреди на покривната структура. Със слой поставен да защитава вашия покрив, вие добавяте това ниво на защита срещу захабяване, разрушаване, течове, причинени от дъжд, сняг, лед, вятър и слънце.

Лесно изпълнима инсталация – хидроизолация на покрив се прави за една трета от времето необходимо за цялостен ремонт. Тя идва с предимството, че при нанасянето на хидроизолационните материали се достигат онези труднодостъпни места, които биха се пропуснали от еднократния ремонт на покрива.

Лесна поддръжка – след монтажа, идва поддръжката; водоустойчивото покритие е много по-лесно за поддръжка и ремонт, отколкото съществуващата покривна инфраструктура. Когато сте поставили хидроизолационния слой и се наложи ремонта на покрива, самият ремонт ще се концентрира върху водоустойчивото покритие, а не върху самия покрив.

Енергийна ефективност – тъй като повечето водоустойчиви решения за покрива отразяват топлината и слънчевата светлина, ще спестите от разходите за климатизация на сградата през лятото, тъй като ще поддържате по-стабилни температури вътре в помещенията.

Спестява пари в краткосрочен и дългосрочен план – поставяне на хидроизолация е значително по-евтина от цялостен ремонт на покрива. Ще спестите и пари, защото след това няма да се налагат толкова често ремонтни дейности на покрива, а разходите за поддръжка ще бъдат по-ниски. С удължаването на живота на вашия съществуващ покрив, вие също ще изпитате значителни икономии на разходи в дългосрочен план.

Проблеми при некачествена хидроизолация на покрива

Повреда на покривната конструкция – видими и невидими повреди на покрива ви могат да бъдат много опасни, ако ги оставите твърде дълго. Непрекъснатата влага, както и образуването на плесени, могат да разрушат поддържащите структури с течение на времето, което може да доведе до срутване на покрива ви в определена зона.Водни петна по интериорни стени и тавани – макар и да не са опасни, тези петна са неестетични и много трудно се отстраняват. След време се образуват и така неприятните течове. Мухлясали фасади – особено неприятен е видимия ефект от лоша или липсваща хидроизолация по фасадите на сградите в градска среда. Такъв проблем сякаш издава занемареност на сградата. Никой собственик не би искал да види това.

Как да избера вида хидроизолация за моя покрив?

Тъй като пазарът на хидроизолационни материали е голям и решенията не са едно и две, не трябва да разчитате само на собствените си познания по темата. Много по-вероятно е те да са ограничени само до общи неща, без така важните детайли кой вид хидроизолация за какъв вид покрив е подходяща. Ние сме професионалисти и заедно с вас ще определим най-доброто решение за вашата сграда.

Какво спестявате с качествена хидроизолация?

Предварителното планиране на хидроизолационен слой на покрива е най-разумното превантивно решение, което можете да направите. Така си спестявате разходи в средносрочен и дългосрочен план за ремонт на покрива, но и си спестявате сума пари за вътрешни ремонти по стените или ремонти по фасадата.

Колко ще струва хидроизолация на покрива?

Съвсем естествено е да се интересувате от темата хидроизолация покрив цена. В нея влизат цената на хидроизолационните материали, площта на квадратен метър и труда за самото изпълнение.Тук в сайта, всичко е представено добре, така че сами можете да направите част от сметките.