Kaк да организираме кухнята?

1
201
Добави коментар
hristo.dinh
hristo.dinh

Кухнята е мястото където създаваме кулинарни вълшебства за себе си и любимите си хора всеки ден. За съжаление обаче, в динамичното ежедневие рядко ни остава време да въведем ред, затова продуктите, съдовете и приборите бързо се трупат по масата, на мивката и в шкафовете, а мястото от своя страна главоломно намалява.

 

 

Ако и във вашата кухня кипят повече хаос и безпорядък, отколкото вкусни специалитети, ви предлагаме няколко лесни съвета за поддържане на безупречен ред в кухнята, така че всичко в нея да бъде откриваемо, лесно достъпно и винаги под ръка.

Най-добре е да започнете с организация на шкафовете. Изпразнете съдържанието им, а след това прегледайте и преценете кое е нужно и кое – не. Изхвърлете или подарете непотребните вещи, а тези, които искате да запазите, групирайте по сходство преди да ги върнете обратно по местата им.

Най-практично е да поставите тези съдове, които най-често употребявате, на нивото на очите или най-много на ръка разстояние, а тези които рядко използвате- някъде нависоко. 

Приборите и продуктите, които съхранявате в чекмеджета, можете лесно да организирате с помощта на кутии или буркани, а тежките тенджери, тиганите и уредите, които най-рядко ползвате, е препоръчително да бъдат поставени в най-долните чекмеджета.

На кухненския плот е желателно да останат само нещата, които непрекъснато влизат в употреба по време на готвене, като например ножове, дъска за рязане и кърпи. 

 

 

Под мивката можете да складирате почистващи препарати, гъби и дезинфектанти, а кофата за боклук също може да наместите наблизо или да подредите някъде отстрани.

Мебелна фабрика „Дискрет“ предлага различни опции за бързо и практично обзавеждане на вашата кухня. Поръчайте от актуалните ни готови кухненски модули или изберете вариант модулна система „Проектирай сам“ с богат избор различни по вид, размери и функционалност шкафове. Предлагаме още и аксесоари електрически уреди за кухня.

Не сте сигурни кой кухненски модул е най-подходящият за вас? Нашите консултанти са на ваше разположение за консултация на тел. +359 899 125 743 или на [email protected].