Електронните спортове са сред козовете на Betano

2
223
Добави коментар
eftimma
eftimma

Букмейкъра Betano крие много козове в ръкава си с които ще изненада играчите преди пускането на официалния си сайт за България. Въпреки, че процесът по betano лиценз вече е завършен и букмейкъра има право да упражнява онлайн хазартна дейност, платформата все още е в процес на разработка. Кога ще бъде пуснат официалния сайт на betano и какво ще предлага букмейкъра на родните играчи все още не е ясно на 100%, но със сигурност се знае, че e-sports ще има, а предложенията в тях ще са повече от атрактивни и впечатляващи.

Какво трябва да знаем за електоронните спортове?

Електронните спортове дават много предимства за потребителите. Повече или по-малко популярни, всички те са еднакво атрактивни за играчите.

Статистиката за киберспорт залагания за миналата година сочи, че e-sports се радват на все по-голям интерес от страна на залагащите. Според проучването най-популярното заглавие за залагане в e-sports категорията през 2020 година е  Counter-Strike: Global Offensive,  заемащо дял от повече от 53% от поставените залози. На второ място в съответната класация е  Dota 2 с дял от 35%, докато League of Legends  е на трето място с едва 7%.

Най-търсените залози в този сектор, според данни от потребителите, са тези на  събития като ESL One Road to Rio (CS:GO), Epic League (Dota 2) и Legends Pro League (LPL) Summer (League of Legends). Преди това една от най-малко популярните игри при електронните спортове –  FIFA , успя да завърши четвърта, а VALORANT, като новодошъл в киберспорт пространството, се класира на седмо място, пред утвърдени заглавия като Overwatch и Rocket League.

По среден размер на залога лидер се оказа League of Legends със средно 32,34 лири, следван от King of Glory  и Call of Duty. Двете най-търсени игри – CS:GO и Dota 2 – завършиха на 10-то и 11-то място, съответно с 21,41 лири 20,64 лири среден залог. В Betano тази тенденция също се запазва, сочат данните на букмейкъра.

Сред отборите фаворити за 2020 година бяха Natus Vincere (CS:GO), Team Nigma (Dota 2) и T1 (League of Legends). По среден размер на залога начело излезе  Team Liquid (CS:GO), Just Error (Dota 2) и Victory Five  (League of Legends),  докато максималните залози принадлежаха на Heroic (CS:GO), Team Aster (Dota 2) и  DAMWON Gaming (Лига на легендите).

Най-много пари на електронни спортове през годината общо бяха спечелени благодарение на Sprout (CS:GO), VP.Prodigy (Dota 2) и FlyQuest (League of Legends). Отборите, които най-много разочароваха залагащите са Fnatic (CS:GO), Team Nigma (Dota 2) и FunPlus Phoenix (League of Legends).

Според данните на букмейкърите, сред държавите с най-много печеливши в този сектор, се нареждат такива като Украйна, Швеция и Унгария, а най-губещите потребители са от Испания, Канада и Южна Корея. Най-активни, по средно количество залози на клиент, са Унгария, Япония и Швейцария, като най-малко активни по този фактор са Полша, Русия и Украйна. Най-високите средни коефициенти пък са регистрирани в Индия, Филипините и Полша. Испания, Индонезия и Южна Корея са на дъното на съответната класация по този показател.

Въпреки че много събития в киберспорта бяха отменени поради пандемията през 2020 година, операторите все пак показват значителен растеж. През изминалата година букмейкърите отбелязват 67% увеличение на обемите на залаганията, докато активните потребители нараснаха с 58%, което показва, че залаганията на киберспорт процъфтяват заедно с индустрията. Благодарение на спирането на традиционните спортове поради пандемията, симулационните спортни заглавия като FIFA придобиха по-голяма популярност през 2020 година.

E-sports залаганията са едно от новите любими забавления и най-големия коз на Бетано. Букмейкъра е известен в световен мащаб със силата си в предложенията за залози на електронни спортове. В платформата му с аналични, стотици видове електронни спортове и пазари за тях. Хиляди мачове се играят ежедневно, като Betano предлага коефициенти за всеки един аспект на състезателната игра. Въпросът е да знаете правилно да залагате на тях, и да се спрете на тези, в които имате шанс за победа. Опитните играчи знаят, че всъщност електронните спортове са състезание, което се провежда на живо чрез видео връзка между играчите, а залагащите определят кой ще спечели. Очевидно това се различава от обикновените видео игри по това, че играчите вече не се състезават срещу компютъра, а срещу други играчи.

E-sports се предлага в различни жанрове и е нараснал по популярност през последното десетилетие, с огромни турнири и суперзвездни отбори с играчи, които се състезават пред хиляди фенове на живо онлайн. Залаганията при тях са винаги емоционални и адреналинови и привличат все повече почитатели по света.

Залагането на електронни спортове може да изглежда различно от традиционните спортни залози, но когато свикнете, ще видите, че залагането на Е-sports е точно същото като залагането на футбол, баскетбол или конни надбягвания при букмейкъри като Betano.