Съвети при избор на пвц дограма от фирма за дограма

1
164
Добави коментар
pepimili
pepimili

Наред с пластмасовите пвц прозорци, пвц дограмите от дърво днес също са много популярни. В допълнение към по -благородния външен вид, такива прозорци се отличават с по-добър обмен на въздух, топла приятна повърхност, привличат по -малко прах и нямат равни по отношение на екологичността и естествеността.

За да може инсталираният прозорец да донесе само радост и напълно да отговаря на условията на експлоатация, трябва да вземете отговорно отношение към избора на пвц дограма, нейните основни характеристики и името на производителя от фирма за дограма.

Материал на рамката

Рамката на дървени пвц прозорци не е от масивно дърво, а от техните трислойни слепени греди Този дизайн осигурява на прозореца най -голяма издръжливост и устойчивост на негативни фактори на околната среда. Рамка от масивно дърво днес практически не се среща, но ако изведнъж някой предложи подобна, тогава не трябва да спирате избора си на тази опция. Потърсете такива в различни фирми за дограма София.

Характеристики на профила

Трудно е да наречем дървена рамка профил. В този случай под профил се разбира цял набор от параметри, вкл. вида на дървесината, дебелината на дървения материал и използването на допълнителни облицовки. Търсете дограма София и се ориентирайте според различни видове и цени.

При производството на дървени прозорци се използва трислоен залепен ламиниран дървен материал, който ви позволява да се отървете от деформации под въздействието на отрицателни фактори на околната среда, както и да осигурите повишена здравина и издръжливост. За битови условия е по -добре да изберете бар с дебелина най -малко 78 мм .

В производствения процес дървесината преминава през три етапа на сушене, след което се отхвърля. За производството на прозоречна рамка е неприемливо да се използва дърво с възли, пукнатини, смолни джобове и основна част. Обработената и избрана дъска се сплита по дължина и след това по дебелина.

За залепване се използва водоотблъскващо лепило, а дъските се поставят така, че влакната да са в различни посоки. Благодарение на тази технология дървото придобива допълнителна здравина, не се деформира при условия на висока влажност и температурни спадове. В сравнение с рамката от масивно дърво, здравината на ламинирания фурнир се увеличава с 80%, а твърдостта – с 40%.

Много експлоатационни характеристики зависят от качеството на сушене на дървесината. В повечето случаи е невъзможно да се провери този параметър при покупка, поради което името на производителя и наличието на сертификат са толкова важни. При избора можете да оцените друг параметър на качеството на дървото – това са характеристиките на повърхността. Тя трябва да е гладка, без грапавини, неравни фуги, а боята да се нанася на равен слой. Във различни фирми за дограми може да намерите различна дървена пвц дограма.