Онлайн психолог – консултации и терапия

1
212
Добави коментар
GrigorNik
GrigorNik

Живеем в ерата на модерните технологии и интернет е мястото, където често прекарваме най-много време. А също така, живеем в динамично и забързано ежедневие, в което все по-често се появяват различни състояния на тревожност, паника и депресии. Затова, съвсем естествено, консултациите с психолози също могат да се проведат онлайн.

 

Защо да се обърна към онлайн психотерапевт?

Често, много хора си мислят, че тревожността и паник атаките са нещо временно, свързани са с конкретен труден момент от живота им, и ще преминат от само себе си. Повечето хора дори не подозират, че проявяват симптоми на депресия.

Истината е, че когато нещо не е наред с психиката, веднага се отразява не само върху физиката, но и върху качеството на живот, като цяло. В повечето случаи, тревожността не отминава сама, а депресията се задълбочава все повече и повече. И макар да мислим, че знаем какво ги причинява, и да сме убедени, че работим върху проблема, психиката е толкова сложно устроена, че няма как да я разберем сами.

В такива моменти, е важно да се обърнем към квалифициран и доказан психолог, който с

помощта на терапия, да ни разкрие механизмите, причиняващи това състояние и да ни

помогне да се справим. Много отдавна посещението на психолог е необходимост, а не нещо срамно. В редица европейски държави, както и в САЩ, голяма част от хората имат личен психолог и го посещават редовно, дори да

не страдат от тревожни разстройства, паник атаки или депресия.

Как протича онлайн консултацията с психолог?

На първо място, трябва внимателно да изберете своя специалист. Доверете се на други хора, по-скоро познати, отколкото случайни хора в интернет. Имайте предвид, че за да е успешна терапията, е необходимо да си паснете със специалиста и да си имате доверие.

В моята практика и услугите, които предлагам има възможност за записване за online консултации и терапия – семейни консултации, за деца или възрастни.

Най-общо, онлайн консултациите могат да се осъществят писмено – чрез чат система или е-мейл, както и чрез телефонен или видео разговор. Бъдете сигурни, че който и вариант да изберете, професионалистът ще ви обърне необходимото внимание и ще положи всички усилия да ви помогне.

Какви са предимствата на онлайн консултирането

Може да се извърши от всяко едно удобно за вас място
Не е необходимо да посещавате кабинета на своя психолог
Оставате (почти) анонимни – он-лайн консултациите предлагат по-високо ниво на поверителност. Не се налага да се срещате с други хора, което се случва при лично посещение в кабинета на психолога.
Спестявате си неудобството от лична среща – Това е важно, особено ако наистина се притеснявате от психологичен сеанс.
Получавате реална помощ за проблема си

Негативи на онлайн консултацията

По-трудно усещате човека отсреща – Както споменахме, за да се получи терапията, е нужно да си паснете с вашия психолог. При онлайн комуникация, особено чрез чат, е много по-трудно да придобиете представа за личността на специалиста, както и той за вашата.
По-бавни отговори – Когато имате проблем или въпрос, съвсем естествено желаете отговори веднага. Въпреки, че професионалният психолог ще се постарае да ви помогне колкото се може по-скоро, със сигурност, ще е по-бавно от живото общуване. А това може донякъде да ви обезсърчи.
Опасност от измами – Ако не сте проучили добре онлайн платформата и психолога, има опасност да попаднете на измамник, който дори да злоупотреби с личните ви данни. Затова, отново ви съветваме да проучите добре специалиста, преди да му се доверите.

За кого е подходящо онлайн консултирането?

Онлайн консултирането е подходящо за хора, които има психологичен проблем, но нямат възможност да посети психотерапевт лично.

То е подходящо за хора с физически увреждания, тъй като има дава възможност да споделят и разрешат определени проблеми, които ги карат да изпитват тревожност и безпокойство. За голяма част от тези хора, физическия достъп до кабинета на терапевта е невъзможен. Затова консултациите с онлайн психолог се явяват като единственото възможно решение за психологическа помощ.

Как се провеждат онлайн консултациите или терапията?

Онлайн консултирането дава свобода при избора на време и час, както и на система за връзка.  Контакти онлайн консултации –  Телефон: 0888373195

Сеанса може да се осъществи чрез:

Skype – под формата на видеоразговор или чат;
Viber – под формата на видеоразговор или чат;
WhatsApp – под формата на видеоразговор или чат;
Zoom – под формата на видеоразговор или чат;
Google Meet – под формата на видеоразговор или чат;
Директно с разговор по телефона.

В заключение, онлайн терапията е наистина добър вариант да се консултирате с психолог, за да промените живота си. В началото на всяка терапия се извършва анализ и оценка на здравословното състояние

Ако вземете предвид всичко казано дотук ще може да вземете решение дали да запазите своя час за онлайн психологични консултации по интернет.

Изберете своя психолог още сега!