Някои видове хидроизолационни продукти за покриви

1
140
Добави коментар
fire19
fire19

Когато започнете първоначалните дискусии с фирма за хидроизолация на покриви, те ще ви разкажат за различните видове хидроизолационни материали и ще ви препоръчат най-доброто решение. Този избор зависи от конкретните хидроизолационни работи, от които се нуждае вашата сграда, и от наличния ви бюджет.

В тази статия искаме да ви дадем предложения за водоустойчиви материали, използвани от професионални изпълнители в тяхната работа, като някои от тях се използват за покриви. Все пак в съвременната архитектура се правят различни видове покриви и хидроизолацията при един може да работи много добре, но при друг изобщо да не е приложима.

Някои видове приложения за хидроизолация на покриви

Покривът е една от двете най-уязвими части на сградата, когато става въпрос за проникване на вода. Като цяло покривните материали са водоустойчиви, но това не е достатъчно. Покривът е подложен на интензивно износване и трябва да издържи поне 4-5 десетилетия. е необходимо да се добавят допълнителни хидроизолационни материали.

Те се нанасят или като защитно покритие върху покрива, или се монтират под него, като част от покривната рамка. Професионален изпълнител ще препоръча най-добрите хидроизолационни продукти в зависимост от типа на покрива и климата във вашия район (среден брой дъждовни дни в годината, влажност на въздуха и др.).

Полиуретанова хидроизолация

Полиуретанът се счита за един от най-добрите хидроизолационни материали. Може да се нанася безпроблемно и да прониква в повърхността дълбоко и равномерно. Така полиуретановата мембрана ще запълни дори най-фините пукнатини в бетона, намалявайки водопоглъщаемия му капацитет. Друго ключово предимство на полиуретана е, че той е устойчив на масла и различни химикали. Когато е създаден като течен продукт, той е подходящ за плоски покриви, за зелени покриви, за големи открити тераси.

Покривна мембрана за хидроизолация

Едни от най-често ползваните решения за покривна хидроизолация са решенията с мембранни продукти. Те се ползват предимно при плоски и ниско скатни покриви и са три вида. Мембранните PVC, TPO, EPDM, продукти, всички спадащи към категорията мембранна хидроизолация, с характерните им качества предполагат спецификата при тяхната приложимост.

PVC мембраната е един от най-популярните хидроизолационни продукти за покриви. Той е много гъвкав влаго и водоустойчив продукт и може да бъде подсилен, за да предложи допълнителна издръжливост. Освен това е много лесен за инсталиране и има дълъг живот. Разберете цената на продукта при локалния търговец на този вид продукт.

EPDM (етилен пропилен диен терполимер) е синтетична гума, черна на цвят мембрана, която обикновено се използва в търговски и медицински заведения. Въпреки че се използва предимно за търговски обекти, EPDM има своето място в жилищните покриви.

TPO (термопластичен полиолефин) е еднослойна бяла мембрана, използвана както за търговски, така и за покриви в жилищни сгради. Ако имате плосък покрив или капандура с нисък наклон над спалня, TPO е чудесен вариант, защото ще поддържа стаята по-хладна.

Хидроизолация на покрив с течна гума

Продуктовата линия с течна гума за покриви е проектирана да бъде екологична и да осигурява отлична хидроизолация на покривни конструкции. Уникалните свойства на покритието ги правят ефективни, лесни за нанасяне и рентабилни. Хидроизолация на покрив с течна гума може да се прави върху покриви с най-различна основа. Те се прилагат върху плоски покриви, върху ниско скатни покриви, върху зелени покриви, като отново преди нанасяне се спазват всички изисквания предписани от производителя на продукта. Огромното ѝ предимство е това, че е издръжливо покритие при най-разнообразни метеорологични условия.