Как правилно да изберем фурна?

1
153
Добави коментар
pepimili
pepimili

Кухнята е зоната, където е много важно да поставите висококачествено оборудване. Избирайки правилната фурна за вграждане, можете да готвите почти като в ресторант и да отделите минимум време и усилия. Защото съвременните интелигентни технологии могат да направят много повече, отколкото си мислим.

Откъде да започнем?

Ако, когато планирате кухня, започнете с големи домакински уреди и вече изберете комплект за нея, тогава определено няма да имате никакви притеснения в продължение на 20 години. Разгледайте характеристиките, вземете решение за желания обем и функции, запишете точните имена на моделите печки за вграждане и техните размери и отидете в магазина. Когато купувате уредите, които ще вградите, ще ви бъде много по -лесно да се справите с кухненския комплект.

Ако желаете може да поръчате вградена фурна и котлон едновременно с кухненските шкафове – повечето производители предлагат всичко това. Но тук все още е важно предварително да разберете ясно характеристиките – ако планирате да готвите много, тогава трябва да разберете какви са вашите изисквания към готварски печки за вграждане и какви функции трябва да има в тях.

Решете какъв да е обема и размера на фурната

Обемът на бюджетните модели е около 50-60 литра. Стандартната ширина е 60 см, дълбочината е 55. Но има модели с ширина около 90 см, а обемът им започва от 80 литра и може да достигне 120 литра. В тях е удобно да се готви цяла риба или да се пекат голям брой десерти едновременно. Една в пълен размер също е необходима, ако готвите на няколко нива, обичате да печете патица във високостранен съд или искате да готвите няколко различни ястия едновременно.

Решете дали ще използвате газ или електричество

Ако имате централен газ в къщата си, не бързайте да се откажете от електрическата фурна. По правило бюджетните газови губят от бюджетните електрически по отношение на функциите. Вероятно ще имат функция за автоматично запалване и функция за контрол на газ, която ще изключи подаването на газ, ако пламъкът е изгаснал. И може би скара и вентилатор също. Но повечето електрически вградени фурни, дори и най-евтините, ще имат горно, долно и комбинирано отопление, както и функция скара с няколко режима, които ви позволяват да регулирате температурата, мощността на нагряване и степента на печене според рецептата. Може също така да помислите и за евтино закупуване на фурни с транспортни дефекти.