SOFIA COIN: КОГАТО УСИЛИЯТА СА ВЪЗНАГРАДЕНИ

2
278
Добави коментар
Sofia_DA
Sofia_DA

Ако чистия въздух не е сред стимулите, които ще ни накарат да слезем от автомобилите си, значи имаме нужда от допълнително насърчение. Затова Асоциация за развитие на София и Столична община вече са осигурили много лесен начин гражданите да получат награди за приноса си към по-чистия въздух в града.

Тази неочаквано добра комбинация от по-чист въздух, по-активен начин на живот и заедно с това награди, вече е достъпна чрез използването на едно мобилно приложение – Sofia Coin, разработено по проект ИНОЕЪР. То не ви ограничава по никакъв начин, а само насърчава алтернативните начини на придвижване. Няма значение дали ще решите да вървите пеша, да карате стандартно или електрическо колело, да се повозите на електрическа тротинетка, резултатът е един и същ – спестени вредни емисии за околната среда, за вас – повече движение и разнообразни награди.

Наградите варират от ръкавици и каска за колоездене до безплатни билети за концерти, таблети и награда-изненада! Всичко зависи от това колко километра ще изминете по екологосъобразен начин на придвижване. След всяко регистрирано придвижване можете да видите изминатото разстояние, колко вредни емисии сте спестили, а можете и да се похвалите на близки и познати с постижението си.

В каузата се включват Eventim, А1, E-bike rental, Hobo и Brum чрез осигуряване на награди, които носят незабравими преживявания. „Спести пари за билет на концерт на любимата ти група – използвай велосипед, върви пеша или друг алтернативен метод, чрез който мислиш за своето здраве, спестяваш и си изкарваш добре.“ – Мирослав Еманоилов, изпълнителен директор на Ивентим за България и Румъния.

„Tвоят град, твоят свят – имат нужда от зелена енергия. Алтернативните методи за придвижване са онази скрита сила за по-чист въздух. Свали, използвай, печели … С приложението Sofia Coin всеки един от нас е част от промяната за един по-различен и зелен град.“ – Добромир Чолаков, управител на E-bike Rental.

Още по-важно е, че освен индивидуалните награди, на всеки четири месеца публично ще бъдат обявявани най-често използваните пешеходни и вело маршрути. Тези трасета ще бъдат включени в инвестиционната програма на Столична община, за да се гарантира доброто им състояние и удобните за потребителя връзки. Така данните от приложението ще служат за подобряване на политиката за велосипедно ии пешеходно придвижване в София. „Отдавна имахме нужда от възможност като Sofia Coin, така че движението на велосипедистите да бъде надеждно отразено от общината. Карайте и отчитайте километрите изминати с колело в града – участието означава много за бъдещото развитие на реалните ни нужди за активно придвижване“, призовава Радостина Петрова от сдружение „Велоеволюция“.

Подкрепата на хората е най-важна, за да постигнем устойчива градска мобилност. „Всеки път, когато се движим устойчиво, ние подобряваме околната среда, здравето си, икономиката и защитаваме бъдещите поколения“, споделя Кристиан Кръстев, ръководител на проект ИНОЕЪР и зам.-кмет по направление „Транспорт и градска мобилност“, който също е сред ползвателите на алтернативни превозни средства.

Можете да изтеглите приложението Sofia Coin за Android от ТУК или за iOS от ТУК, а ако го използвате достатъчно, да отключите своите награди.

 

Проектът ИНОЕЪР е съфинансиран от Европейския фонд за регионално развитие чрез Инициативата „Иновативни дейности за градско развитие“.