Как да изберем правилните бижута за всеки повод

2
208
Добави коментар
stenlitravel
stenlitravel

Подходящите бижута, които отговарят на вашето облекло и повода по който ги слагате, могат напълно да променят стила ви. Те ще завършат визията ви и ще я направят безупречна и стилна. Нашите бижута са отражение на личността и стила ни. Всички имаме различни вкусове, но с тези няколко прости съвета можете да направите всяко облекло елегантно и стилно.

Първото нещо, което трябва да знаете е, че някои бижута са „деликатни“, а други – грандиозни. Има моменти, когато искате да бъдете красиви, но изискани, без да привличате твърде много внимание към себе си, докато друг път искате всички погледи да бъдат насочени към това, което сте избрали.

Ако се обличате за мероприятие, свързано с работа или за много консервативно събитие, най-добре е да действате дискретно. Ще трябва да помислите за вашето облекло и  има ли място за колие? Имате ли нужда от гривна ако  носите дълги ръкави? И накрая, обърнете внимание на стила на косата и маникюра. Имате ли маникюр, който бихте искали да подчертаете с ефектен пръстен? Разбира се, трябва да обърнете внимание и на цвета на дрехите си. Ако носите плътен цвят, можете да изберете деликатни бижута, които съдържат малко цвят. Ако сте избрали шарени дрехи, би било по-разумно да заложите на семпли бижута с безцветни камъни. Бяло злато, жълто злато също са подходящи

Толкова е трудно да се намери отговор на въпроса: какъв вид бижу да изберете за  красив външен вид, така че да придадете изтънченост и елегатност.

Почти всяка жена обича бижутата. Някой ги купуват, за да зарадват приятелите си за празник, а други  искат да изненадат себе си. Важно е бижутата да отговарят на очакванията и да са приятни за очите. За да постигнете  това, трябва да следвате някой препоръки, благодарение на които определено няма да сбъркате с избора на подаръка.

На пръв поглед изборът на бижу е много лесен, но не е така. Много жени често избират бижута, които след това събират прах в кутията. Следвайте нашите съвети, за да не се случи това в бъдеще.

 

 

Как да изберем бижу

От древни времена бижутата са служили на хората като украса и са играли безспорно важна роля в създаването на образа. И жените, и мъжете се украсявали, като по този начин подчертавали статуса си в обществото. На първо място, това е добър и запомнящ се подарък, така че  към избора му трябва да се пристъпи възможно най-отговорно.. Първо, за да изберете бижу, трябва ясно да разберете: за кого ще бъде предназначено (мъж, жена или ще бъде бижу за дете), добре е предварително да изясните статуса и възрастта на лицето, както и неговите вкусове, стил на облекло и др. лични предпочитания.

Струва си да се отбележи, че има негласни правила за носене на бижута. Не трябва да давате на  неомъжено момиче претенциозни аксесоари с големи камъни, които ще изглеждат по-предизвикателни, но за жени  в статута на съпруги, такива бижута ще подчертаят тяхната индивидуалност по възможно най-добрия начин. Също така, не носете диамантени бижута и обеци през деня това ще ви характеризира като човек с лош вкус. От всичко казано по-горе можем да заключим, че добре подбраното бижу не само ще зарадва собственика си и ще му подари незабравими емоции, но и ще подчертае харизматичната му личност.

 

Пръстени

За да изберете  пръстен и да украсите пръстите си с него, просто трябва да знаете размера си.

Обмислете формата и структурата на пръстите си, когато избирате пръстен. Предразположени ли са пръстите ви към подуване? В този случай е по-добре да закупите пръстен, който е с 0,5 размер по-голям. За пръстите с големи  стави също трябва пръстен с 0,5 размер по-голям от оригинала. За тези пръсти препоръчваме халки с по-широк основа от 6 до 9 мм. Важно е да изберете правилния орнамент.

Притежателите на тесни, дълги пръсти смело могат  да изберат пръстен с всякаква форма и модел. Ако трябва визуално да удължите пръста си, тогава помислете за варианти на  пръстени с вертикален орнамент.

 
Обеци

Златните обеци са основен аксесоар за съвременната жена, продължение на нейния стил. При избора на обеци параметри като тегло, размер и вид ключалка със сигурност играят роля, но много от нас пропускат, че си струва да обърнат внимание и на цвета, формата и подредбата на камъните. Основното нещо е да вземете предвид съотношението на формата и размера, за да подчертаете най-благоприятно цялата си красота и изящество.

За дама или момиче със заоблена форма на лицето са идеални висулки с различни форми с или без камъни. Обеците с английска закопчалка са отлична алтернатива на висящите обеци, особено ако са украсени с камъни от един или няколко контрастни цвята и имат вертикален орнамент, за да удължат визуално лицето.

За ниски момичета не се препоръчват твърде дълги висулки, оптималната дължина на подвижната част на обецата трябва да бъде 4 см.

Кръглите или квадратни обеци ще могат да подчертаят всички прелести на нежния пол с деликатни черти на лицето.

Момичетата, които имат лице с овална форма, могат спокойно да избират за себе си златни или сребърни обеци с всякаква форма и размер.

Собствениците на лица с квадратна форма ще оценят обеци – висулки, основното е, да не са масивни по тегло, също така си струва да опитате със златни обеци с английска закопчалка, заоблена или „сълза“ форма, те също ще ви подхождат. Основното условие при избора на обеци за този тип лице е да избягвате сложни геометрични орнаменти, а по-скоро да се опитате да дадете предпочитание на лаконичните и меки линии.

Прекрасно решение за дамите, които имат квадратна форма на лицето, ще бъдат овални и кръгли обеци-пръстени, просто вземете предвид теглото и размерите на продукта при избора.

Дамите с триъгълни очертания на лицето могат да изберат за себе си златни обеци, които ще балансират перфектно лицето ви, благодарение на правилно подбраната форма и орнамент. Струва си да се обърне внимание на моделите трапецовидни или триъгълни обеци (пирамида). Трябва да се избягва форма, която прилича на сърце. Идеалното решение във вашия случай ще бъдат, обеци с английска ключалка или висящи обеци във формата на капка. За по-пищна визия изберете обеци с цветни камъни или перли.

При избора на обеци, наред с атрактивния  дизайн, трябва да обърнете внимание и на закопчалката им (ключалката). Трябва да е възможно най-удобно за вас.

Обеци с английска закопчалка

Обеците с английска закопчалка са най-популярният и удобен вариант за всеки ден. Когато избирате, вземете предвид теглото и размера на обеците, за да изглеждат перфектно на ушната ви мида, не препоръчваме тежки и масивни обеци, тъй като има риск те да увиснат, като по този начин ще ви причинят дискомфорт. Когато е възможно, опитайте се да изберете обеци с орнамент, насочен нагоре, за да скриете мястото на пробиване.

Обеци пръстени

Обеците с обръч са идеалната лятна украса за романтични дами. Всичко зависи само от личните ви предпочитания, но имайте предвид, че обеци с голямо тегло ще изглеждат по-хармонично на по-плътна ушна мида.

Обеци с висулка

Обеците с висулка са чудесно решение за всеки празник, значимо събитие или тържество. Избирайки ги, трябва да разберете колко дълга трябва да бъде подвижната част на обецата и коя закопчалка е подходяща за вас. За малко  или ниско чело   препоръчваме да закупите обеци – висулки с английска закопчалка; за обемно можете да изберете по-масивни обеци.

 
Гривни

При избора на гривна наложително е да се вземе предвид нейния вид и модел, за да се подчертае красотата на ръцете . Твърдите и масивни гривни трябва да прилягат плътно около китките ви, за да не се усукват или да ви пречат при носене. Връзка, плоча, сгъваеми гривни се избират с 0,5 – 0,7 см по-дълги от дължината, която ви подхожда, така че гривната да не причинява дискомфорт и да стои красиво на ръката ви. Гривна с голям орнамент или пъстър емайлиран модел визуално скрива широката кост, а гривни с ажурни тъкани,  състоящи се от множество вериги и висулки, изработени от отделни елементи  ще украсят благоприятно дамите с тънки китки.

 

Верижки, колиета, висулки

Основният показател за женственост, разбира се е шията. И е необходимо внимателно да изберете бижутата за нея, тъй като всички знаем, че тя е в състояние да издаде възрастта на жената. Веригите са: меки или твърди, могат да бъдат изработени от различни материали. Най-разпространените са: „бисмарк“, византийски, „пол“, нона, струна, котва, ромб, „рамбо“, фантазия.

При избора на верижка или колие трябва да се обърне специално внимание: за кого и за какъв повод ще бъде предназначено бижуто.  В зависимост от конструкцията на жената, трябва да изберете верига от 40 см, като добавите 5 см към плътността на тялото. Верижки и колиета със скъпоценни камъни трябва да са с дължина 50-55 см, за да показват най-добре красотата на деколтето. На момичета с миниатюрно телосложение ще изглеждат добре къси вериги, които не са с голямо тегло. Такова украшение като перлени мъниста има свое собствено правило – колкото по-големи са перлите в колието, толкова по-дълга трябва да бъде дължината му, така че мънистата елегантно да се преплитат около врата  и да не изглеждат като тежка нишка.

Много важен момент при избора на верижка е фактът, че тя изисква допълнителна украса. Когато избирате верижка за окачване, не забравяйте да вземете предвид нейното тегло, размер и външен вид. Така че, за големи окачвания, трябва да изберете по-дебела и дължината да започва от 50 см. За по-тънки вериги са подходящи малки или средни висулки, като трябва да има дължина 40 см. Такива продукти най-често са подходящи за млади дами с миниатюрни форми или съвсем малки модни жени.

Избор на бижута според повода

 

Бижута за всеки ден

Някои бижута вървят добре с всичко, което носите. Обикновено това са сантиментални предмети като семейно наследство, брачни халки или деликатно колие, подарено от любим човек. Тези продукти ще подчертаят вашия личен стил. Въпреки че тези ежедневни бижута допълват всяко облекло, те трябва да допълват и тена на кожата ви. Златните бижута изглеждат страхотно с по-топъл нюанс, докато среброто или розовото злато подобряват външния ви вид, ако имате по-хладен тон на кожата.

 

Декорации за парти

Партито може да бъде идеалното време за игра с вашите аксесоари. Време е за експерименти. Независимо дали става дума за онези блестящи бижута, които сте купили от любимия си уличен магазин, или избирате тежко колие. Можете също така да заложите на чифт привличащи погледа обеци или да направите визията си център на вниманието с дръзко колие.

 

Бижута за среща

Изборът на бижута за среща не е лесен. Целта е да изглеждате невероятно, без да изглеждате по-възрастни. Аксесоарите са задължителни за всеки повод. Перфектните декорации ще подчертаят вашите предимства и ще се откроят на светлината на свещи в любим ресторант. Прекрасни обеци ще рамкират лицето ви и ще привлекат вниманието към очите ви. Обикновените пръстени и гривни също ще допълнят тази визия, просто не се претоварвайте с бижута, за да е насочено цялото внимание към вас!

 

Бижута за специален повод или парти

За специален повод или парти, опитайте се да изберете бижута, след като решите каква рокля, ще облечете, така че бижуто да не се изравнява с деколтето или ръкавите. Намерете подходящото бижу, което да пасва на деколтето ви. Съчетайте го с подходяща гривна и пръстен, за да завършите външния вид.

 

Бижута за работа

Съчетаването на бижута с работно облекло ще добави индивидуалност към вашата визия. Най-добре е да го запазите дискретно и ненатрапчиво, тъй че да  не пречи нито на вас, нито на вашите колеги. Избягвайте да носите шумни или висящи гривни, които ви разсейват  в  работата ви. Вместо това опитайте с прости и изящни висулки  и пръстени. Можете да експериментирате малко с аксесоарите си на творчески работни места. Опитайте да съчетаете няколко колиета с голяма отворена риза. Ако сте на фирмено парти, допълнете визията си със стилни украшения, които ще ви накарат да се откроите от тълпата.

 

Практични правила:

Правилото „Колкото повече, толкова по-добре“ не работи с декорации. Навсякъде трябва да има хармония, така че е по-добре да изберете основни продукти, след което допълнете вече създадения образ, а не го „натоварвайте“. Твърде много бижута в ежедневието ще изглеждат не на място. Минималистичните бижута са изключение.

Колкото по-ярък е цветът или щампата на дрехите ви, толкова по-внимателно трябва да подхождате към избора на бижута. Най-идеалният вариант е, разбира се, дискретният блясък на „голия“ метал: злато, сребро. Но ако искате нещо ярко и смело, тогава може  да комбинирате нюанси на плат и декорация. Например, за рокля с флорален принт, можете да изберете колие или обеци със скъпоценен / полускъпоценен камък, така че цветът му да отразява всеки нюанс на шарката върху роклята.

Тенденцията на този сезон е обемът и наслояването. Най-популярни са орнаментите за врата в няколко реда, голям брой гривни или пръстени. Най-важното е правилната комбинация. И не забравяйте, че не е необходимо да слагате бижута на всички зони наведнъж. По-добре изберете 1-2 и експериментирайте!

Ако все пак искате да носите най-красивите бижута и да ги комбинирате едно с друго, то имаме добра новина за вас! Ярките бижута и едноцветните дрехи са идеални за експериментиране.

Трябва да обожавате отражението си в огледалото. Всичко, което носите, трябва да ви радва. Независимо дали сте допълнили визията си с луксозно скъпо колие или малки леки обеци, трябва да усетите, че точно това бижу е идеално за вас точно тук и сега. Всяк жена се превръща в несравнима от усещането за себе си, така че почувствайте своята красота, нежност, женственост и завладейте всички сърца!

Можете да изберете бижу, което да пасне на всеки повод в сайта ни Creative-bg, както и в нашите магазини.