Има правила: Как да използвате акумулатора, за да Ви служи дълго

1
165
Добави коментар
clashbade
clashbade

Важният компонент на автомобила не е претенциозен, но все пак поставя някои изисквания, с които трябва да се съобразите

Всеки автомобил има необходимост от подходящ акумулатор, без който придвижването би било немислимо. За сметка на това, често собствениците на возилата са склонни да подценяват необходимостта от поддръжка на този важен компонент. Той може да не е толкова претенциозен, но все пак поставя някои изисквания, с които трябва да се съобразите.

Целта ни е да удължим живота на акумулаторите, вместо да ги оставим да се изхабят преждевременно и да се амортизират за кратко.

В крайна сметка изборът е във вашите ръце, както и дали да се възползвате от съветите на професионалистите: 

Редовна употреба на колата

За да поддържате нужното ниво на зареждане на устройството си, трябва просто да карате редовно колата си. Ако смятате, че ще пестите от гориво и тя ще престоява пред блока, преосмислете приоритетите си.

В крайна сметка, щом може да стигнете до работа пеша или с алтернативно средство, може би нямате такава потребност от автомобил.

Другият вариант е да сте подготвени за периодична проверка на батерията, когато скоро не сте шофирали.

Старателно почистване

Посещението на автомивка не е достатъчно, ако сте решили да обърнете внимание на акумулатора си. Не всичко е суета – той не може да функционира правилно, ако е потънал в прах или влага. Тези наслоявания могат да му създадат вреда.

Преглеждайте състоянието му минимум веднъж в месеца и се грижете за него, да има добър вид и да са осигурени всички условия за работа.      

Паркингът

Малцина са притежателите на гараж, които могат да се похвалят, че прибират вечер колата си и са напълно спокойни за нея. Тази опция със сигурност е за предпочитане, когато говорим и за акумулатора. В добре изолирано помещение той ще се поддържа топъл през зимните месеци, което пък удължава значително живота му.

Тук въпросът зависи от редица фактори, но е редно да се спомене като част от мерките за опазване на този елемент.    

Внимание след спиране

Понякога в края на деня сме склонни да се поддадем на умората и да забравим за някои детайли. Важно е обаче да следите дали сте спрели всички светлини, чистачки и други източници, които черпят енергия в колата. В противен случай може да се стигне до пълно изтощение и на следващата сутрин да ви очаква крайно неприятна изненада. 

Все пак, каквато и ситуация да ви сполети, бъдете оптимисти – може да откриете изгодни предложения на топ модели акумулатори от Dikar.

Разгледайте сайта и се подгответе за бърза реакция при нужда.