Популярната сред младежите румънска верига GRID отвори първия си магазин в София

1
190
Добави коментар
teenews.eu
teenews.eu

 

Компанията планира откриването на още два обекта у нас през 2022 г. и вече си партнира с някои от най-популярните български инфлуенсъри

 

На 10 декември в столичния Сердика Център беше официално открит първият у нас магазин на румънската верига за сникърси и спортни стоки GRID. Компанията е хит сред младежите в северната ни съседка със своите предложения за селектирани колекции младежки маратонки от най-популярните световни марки.

 

Веригата включва 13 магазина в Румъния, а собствениците ѝ планират да отворят още поне два обекта в България до края на 2022 година. Стартирането на онлайн магазин за българския пазар също е планирано за третото тримесечие на предстоящата година. В създаването на магазина GRID Serdika, който е разположен на площ от 113 кв. м., са инвестирани приблизително 250 000 евро.

 

Официалното му откриване беше озвучено от диджей, а в него се включиха и някои от най-популярните български инфлуенсъри. Специално за събитието GRID предложи на българските клиенти ограничено количество водещи продукти, сред които дамски маратонки Dunk High ‘Black White’ на Nike, мъжки Dunk Low Retro ‘White Black’ и един от най-желаните модели на пазара SB DUNK – Grateful Dead Bears x Nike SB Dunk Low на същата марка.

 

“Радваме се да предложим на българската младежка аудитория селектирани серии маратонки от популярните марки Nike, Jordan и Puma, както и висококачествено спортно облекло на изключително атрактивни цени. Вярваме, че веригата ни, която вече си е извоювала място в сърцата на младите румънци, тепърва ще се превърне в любима дестинация за пазаруване и за българските им връстници” – споделя Николае Попа, собственик на GRID.

 

“От самото начало знаехме, че феновете на кецове в България са много, но никога не сме очаквали толкова голямо и топло посрещане. Има известна атрактивност в маратонките, която само тези, които са наистина увлечени могат да разберат и се радвам, че имах възможност да срещна толкова много от тях по време на нашето откриване. Обсъждането на малките неща, които ни сближават с общността, е най-доброто прозрение, до което всеки бранд може да достигне, и мисля, че това е една от силните страни на GRID. Винаги приемаме обратната връзка сериозно и се опитваме да се подобряваме всеки ден” – разкрива още Йонут Белет, маркетинг мениджър на GRID.

 

За гостите на събитието беше организирана томбола за актуалните модели Nike Dunk High Panda и Nike Dunk Low Black White, в която участваха десетки клиенти. Тегленето продължи около час, а всички участници чакаха пред магазина, за да пробват и закупят моделите. В това време са продадени всички налични модели Nike Dunk – 30 дамски и 13 мъжки. А победителят в жребия спечели ексклузивните Nike SB DUNK LOW Grateful Dead Bears.

 

Компанията вече започна партньорство с водещи български инфлуенсъри. Сред тях личат имената на Стан ‘instantfreaks’ – един от най-популярните влогъри у нас, успешен писател и колекционер на маркови маратонки, Павел Николов (от известната група Pavell & Venci Venc) – един от най-креативните и обичани хип хоп изпълнители на българската сцена, както и Кристина ‘krisiinguyen’ – модел и визуален артист. Всички те организираха в своите профили в Instagram игри с награди – актуалните модели Nike Dunk High Panda и Nike Dunk Low Black White.