Ролята на мобилните устройства в онлайн бизнеса

1
141
Добави коментар
fire19
fire19

През последните години смартфоните станаха неизменна част от живота ни и се превърнаха в предпочитано устройство за сърфиране в интернет.
Онлайн бизнес

Това създаде нуждата от въвеждането на адаптивен уеб дизайн в сайтовете, който да ги направи подходящ за използване от всички мобилни устройства. Този дизайн е известен още като респонсив и позволява на сайта да променя вида си в зависимост от големината на екрана, на който е отворен. Това го прави удобен и лесен за ползване от потребителите, а с това се увеличава и тяхното взаимодействие.

Причини да изберете качествен адаптивен дизайн

Проучвания сочат, че през миналата година общият глобален трафик, идващ от мобилни устройства като смартфони и таблети, е успял да надхвърли този от потребителите на настолни компютри. Тенденцията е очевидна – ръстът на използването на мобилни устройства продължава с бързи темпове и те имат все по-голяма роля в онлайн бизнеса.

До неотдавна стандартната процедура от страна на представителите на бизнеса за онлайн присъствие включваше да се създадат два различни уебсайта с почти едно и също съдържание. Единият беше предназначен за потребителите на настолни компютри, а този с мобилния дизайн – за хора, които сърфират през смартфони и таблети. Тъй като опитът на последното не беше много успешен и от най-високо качество, Google реши да промени алгоритъма си по отношение на SEO. От компанията направиха така, че сайтове с адаптивен уеб дизайн да е по-вероятно да бъдат класирани по-напред в тяхната търсачка, каквато е и водещата цел на оптимизацията.

Онлайн бизнес

Адаптивният уеб дизайн също така има пряко влияние върху вашите продажби. Най-важният фактор за крайния потребител е да има приятно изживяване при сърфиране в мрежата. Независимо колко добри са вашите услуги, ако сайтът ви е лошо оптимизиран, няма да можете да привлечете вниманието му, той няма да извърши покупка и определено ще го загубите като клиент за в бъдеще.

Предимства на адаптивния уеб дизайн

Адаптивният уеб дизайн включва всички функции, които има и „оригиналният“ сайт, така че няма да правите компромиси от гледна точка на съдържание, както беше при мобилните версии.

Един от най-важните SEO фактори е скоростта на зареждане на страниците в сайта ви, като адаптивният уеб дизайн значително го подобрява. Всички тези предимства могат да окажат така нужния тласък на вашия бизнес.

Друго важно предимство е, че усилията за оптимизация ще бъдат намалени значително, тъй като вече ще трябва да водите кампания за един сайт, за разлика от преди, когато сте поддържали два различни различни – един за потребители на настолни компютри и един за тези на мобилни устройства.

Онлайн бизнес

Когато направите сайта си достъпен за мобилни устройства, вие гарантирате, че възможните потенциални клиенти няма да се разсейват от лошо оформление. Това важи в изключително голяма степен и когато те стигат до него от връзки в социалните мрежи. Лошият мобилен дизайн на сайта ви да обезсмисли всичките ви средства, платени за реклама в социалните медии и маркетинг на съдържание.

Собствениците на малък бизнес също трябва сериозно да обмислят всички тези предимства, защото в противен случай шансовете им пред конкуренцията намаляват значително. Със сигурност ще трябва да  направите първоначална инвестиция, но много бързо усилията ви ще започнат да се отплащат и резултатите ще дойдат.