Всички ползи от фитнес лоста за набиране

1
178
Добави коментар
fire19
fire19

Да станете майстори в упражненията на фитнес лост е наистина подвиг, който се противопоставя на гравитацията.

Кой би си помислил, че хората могат да тренират телата си и да заемат толкова трудна и хипнотизираща позиция? И като си представите, че всичко започва от няколко обикновени набирания.

Защо трябва да тренирате на фитнес лост?
Лост с резба

Освен че овладявате ново умение, което ви кара да висите без усилие във въздуха и да удивлявате всички в парка, ще спечелите огромни ползи за силата на мускулите си.

Но по-важното е, че тренирането на лост е смирително преживяване. Ще видите и почувствате друга страна на гимнастиката: много трудна, но възнаграждаваща страна.

Овладяването на умение за гимнастика на лоста е само един от аспектите на фитнеса. Това, което преживявате и научавате от изграждането на по-добра тренировка, е това, което наистина има значение.

Фитнес лостове и упражненията на различни мускулни групи
Лост

Като правите набирания на лост, целият ви торс функционира колективно, вместо да се усуква и свива под натиск. Вие също така изграждате изключителна сила в мускулите на гърба. Всъщност това е една от най-ефективните тренировки за коремни мускули! Ако планирате да продължите с тренировка за корем, за да изглеждате добре през лятото, лостът дава необходимото за правилното упражнение.

Задържането на статично положение при упражнения на фитнес лост изисква повече контрол на тялото в сравнение с другите популярни упражнения. При това трябва да обърнете голямо внимание на позицията на тялото си в пространството. Координацията на тялото и ума е ключът към усъвършенстването на умението!  

Фитнес лостът винаги е добро упражнение и за мускулатурата на ръцете, бицепс и трицепс. Подобрената издръжливост също е резултата от упражненията на лоста. Тъй като лостът е статичен, упражненията изискват планирана прогресия, която започва от управляема позиция; след това се преминава към по-трудни упражнения, които подобряват мускулната ви издръжливост.

Видовете силова тренировка на лоста ще превърнат раменете ви в здрав багажник, върху който може безопасно да се носи тежестта, независимо дали е вътрешна или външна. Лостът създава среда за отлично упражнение за развиване на повече сила на правите ръце. Оттам насетне пътят и към много гимнастически упражнения е отворен.

Фитнес лостове цени
Лост

В тази статия засегнахме един вид статични лостове, които трениращите използвате най-често за набирания. Такива лостове могат да се видят като част от комбинирани фитнес уреди в салоните, като лостове в паркове и градинки, където се тренира в една различна атмосфера. Лостовете могат да бъдат обаче и много други модели, които се инсталират на момента някъде или са просто лост системи базирани на един от трите типа лостове системи познати ни от физиката.

Затова, когато избирате фитнес лостове е нужно да отворите категорията в сайта за фитнес уреди и принадлежности и да видите къде точно са разположение лостовете, и самите видове лостове. В един сайт е много по-вероятно да видите лостове за лежанка за щанги, лостове за кросфит, къси лостове, криви лостове, крос бар за окачване и много други. Когато знаете какво искате да направите с лостовете като база за тренировки, много по-лесно ще изберете фитнес лостове за вашата тренировъчна база.