Екскурзия в ТАНЗАНИЯ – сафари в Танзания и почивка на остров Занзибар – със самолет и обслужване на български език!

1
286
Добави коментар
ivangeorgiev2014
ivangeorgiev2014

Отпътуване от летище София в 16:05 ч. за Истанбул с полет на авиокомпания “Turkish Airlines”. Пристигане на летището в Истанбул в 17:25 ч. Отпътуване в 19:50 ч. за Танзания с полет на авиокомпания “Turkish Airlines”.

Ден 2

Кацане на летище „Килиманджаро“ в Аруша в 05:10 ч. Аруша е танзанийската столица на сафаритата, разположена в подножието на връх Меру, в близост до планината Килиманджаро и националните паркове Маняра, Тарангире и Нгоронгоро. На север, по склоновете на връх Меру пък се намира национален парк „Аруша“. Самият град е основан от немците като център на колониалната администрация, заради умерения си климат. Трансфер до “Kibo Palace Hotel” (или подобен) в района на Аруша. Настаняване. Свободно време. Нощувка.

Ден 3

Закуска. Отпътуване за национален парк „Маняра“ (пътуването отнема около 4 часа). Паркът обхваща западния бряг на езерото Маняра и част от него, като е със статут на национален парк от 1960 г., а през 1981г. местността е обявена за биосферен резерват под егидата на ЮНЕСКО. След пикник за обяд в Маняра, екскурзията продължава със сафари през късния следобед, когато е най-подходящото време да се наблюдават животните в парка. Навлизайки от изток в него, пред вас ще се открият стръмните склонове на Източноафриканската рифтова долина, които формират спираща дъха гледка на фона на езерото. Сред високите дървета в гората скачат маймуни от клон на клон, докато слоновете седят на сянка. Други често срещани животни по време на сафарито са още зебри, импали, жирафи, биволи, хипопотами и други. Настаняване в Lake Manyara Kilimamoja Lodge (или подобен). Нощувка.

Ден 4

Закуска. Отпътуване за националния парк Серенгети през каньона Олдувай (продължителност на пътуването около 3-4 часа). По пътя посещение на селище на масаите. Екскурзията продължава към каньона Олдувай – археологически обект, разположен в източните равнини на Серенгети, където са открити първите находки, свидетелстващи за произхода и еволюцията на човещкия вид. Неповторимият пейзаж се е образувал от същите тектонски сили, които са образували Голямата рифтова долина преди милиони години. Късно вечерта отпътуване и настаняване в “Ole Serai Luxury Camp“ (или подобен). Вечеря. Нощувка.

Ден 5

След закуска ще се потопите в дивата природа на Серенгети, където ще прекарате целия си ден на сафари в парка. Починете си, докато сте на пикник по време на обяд и изучавайте това място, представляващо обект на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Национален парк Серенгети, без съмнение, е най-известният резерват за диви животни в света, ненадминат с природната си красота и научна стойност. Той е успял да запази девствеността на природната си красота. Биоразнообразието в природния парк се състои от 70 големи бозайници и около 500 вида птици. Дом е на „петте големи животни”: слонове, носорози, биволи, лъвове и леопарди. Името му произлиза от езика на масаите и означава „безкрайни равнини”. Серенгети е най-големият парк в Танзания и неговата територия навлиза и в югозападната част на Кения, където е известен с името Масай Мара. Връщане в “Ole Serai Luxury Camp“ (или подобен). Вечеря. Нощувка.

Ден 6

Закуска. Отпътуване за кратера Нгоронгоро. Тази защитена територия се намира във Великата рифова долина. Кратерът представлява гигантска дупка в земната кора. Прекрасната природа там се състои от множество вулкани, планини, равнини, езера и археологически обекти. На 1600 м надморска височина, дъното на Кратера е белязано от редица водни дупки и е подслон на почти 30 000 животни във зона, която е естествено затворена от наклона на вулкана. Сафари в границите на кратера, където е най-подходящото място в Танзания да се види черен носорог, както и стада от лъвове, включително и величествените мъжки с черна грива. Има множество пъстроцветни фламинго и най-различни видове водни птици. Освен тези видове могат да се наблюдават още: леопард, гепард, хиена, други членове на семейство антилопи и малки бозайници. Късния следобед се отпътува за “Ngorongoro Oldeani Mountain Lodge“ (или подобен). Вечеря. Нощувка.

Ден 7

Закуска. Отпътуване за националния парк Тарангире (пътуването отнема около 2ч.). Този парк е впечатляващ през сухия сезон, когато много от мигриращите диви животни се завръщат при целогодишно пълноводната река Тарангире. Големи стада от гнута, зебри, слонове, големи южноафрикански антилопи и орикси се събират и остават в Тарангире до началото на дъждовете, когато мигрират отново към други райони с поляни, подходящи за паша. Трансфер до “Kibo Palace Hotel“ (или подобен) в Аруша. Нощувка.

Ден 8

Закуска. Напускане на хотела. Трансфер до летището за полет до Занзибар. Настаняване в хотел „Zanzibar Queen Hotel“ (или подобен). Вечеря. Нощувка

Ден 9

Закуска. Отпътуване за столицата на острова – историческия стар град Stone Town: колоритния пазар на Занзибар и забързаните местни хора, продаващи пресни зеленчуци и кошници с екзотични тропически плодове. Място, където човек може да почувства многообразието от култури на Занзибар, в едно с тежките аромати на билки и подправки. Фотопауза на  Англиканската катедрала, построена от епископ Стриърс през 1874 г. на мястото на бившия пазар за роби; килиите, в които се смята, че са държали робите преди да бъдат продадени на търг; Националният музей на Занзибар, наречен Peace Memorial Museum; Британския клуб и старата крепост. Пешеходна разходка из тесните улички на Stone Town. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 10

Закуска. Екскурзия до Затворническият остров – живописен остров с невероятна плажна ивица. Островът е наречен заради затвора, който е построен на територията му, но никога не е бил използван. Възможност за гмуркане и наблюдение на костенурките. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 11

Закуска (сух пакет). Напускане на хотела. Трансфер до летище „Abeid Amani Karume Intl“. Отпътуване за Истанбул в 04:45 ч с полет на авиокомпания “Turkish Airlines”. Пристигане на летището в Истанбул в 13:45 ч. Отпътуване за България в 14:45 ч. Пристигане на летище София в 15:05 ч.