Почивка в КАБО ВЕРДЕ – ОСТРОВ САЛ – с директен чартърен полет и водач от България!

1
238
Добави коментар
ivangeorgiev2014
ivangeorgiev2014

Отпътуване от летище София за Кабо Верде със STOP OVER в Маракеш. Пристигане на летището на о-в Сал. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

Ден 2

Закуска. Свободно време за плаж или туристическа програма по желание. Нощувка.

 

Туристическа програма по желание:

 

Плаване с луксозна ветроходна яхта: Предлагаме ви незабравимо преживяване на борда на луксозната ветроходна яхта „White time“. Цената включва: трансфер от и до хотела, плаване, напитки и леко хапване. Ако изберете целодневно плаване цената включва обяд, шнорхели и екипировка за гмуркане. Индивидуална екскурзия, провежда се на английски език.

 

Тур с бъги – изцяло в южната част на острова: По време на този тур ще имате възможност да се насладите на стария град на Санта Мария, Понтао, Прая де Санта Мария, Ангуло, Понта Сино – най-посещаваното място за уинд сърф и най-южна част на острова. Кратка спирка в Дунас и връщане обратно. Продължителност – около 1 час и 30 минути. Необходимо е водачите да притежават валидна шофьорска книжка. Деца под 12 г. не се допускат! Индивидуална екскурзия, провежда се на английски език.

 

Тур с бъги – 90% off road и 10% в солна мина: В близост до курорта Санта Мария се намира един от солниците на остров Сал – спирка в солната мина и посещение на панорамната площадка, от която се открива удивителна гледка към плажа Кайт. Продължаваме към Сиера Негра, Мурдерия и Калхета Пунта –  кратка спирка за плуване (около 15 минути), преминаване през Понта Прета и връщане в Санта Мария. Продължителност – около 2 часа и 30 минути. Необходимо е водачите да притежават валидна шофьорска книжка. Деца под 12 г. не се допускат! Индивидуална екскурзия, провежда се на английски език.

Ден 3

Закуска. Свободно време за плаж или туристическа програма по желание. Нощувка.

 

Туристическа програма по желание:

 

Плаване с лодка със стъклено дъно. Продължителност – около 90 мин. Индивидуална екскурзия, провежда се на английски език.

 

Полудневно плаване с катамаран: Отплаване от пристанището на Санта Мария към западната част покрай Монте Леон. Свободно време за плуване и гмуркане. Ще имате възможност да наблюдавате морски костенурки, делфини и китове, както и да плувате по протежение на брега на острова. В цената е включен трансфер от и до хотела. Индивидуална екскурзия, провежда се на английски език.

 

Тур с бъги – акули и вулкан: Посещение на солната мина намираща се в близост до курорта Санта Мария,  спирка на панорамната площадка, откъдето се открива изключителна гледка към плажа Кайт, Сиера Негра, Мурдерия. Кратка спирка за плуване в Калхета Пунта (около 15 минути), преминаване през Понта Прета и връщане в стария град на Санта Мария. Продължителност около 4 часа. В цената е включен трансфер от и до хотела. Необходимо е водачите да притежават валидна шофьорска книжка. Деца под 12 г. не се допускат! Индивидуална екскурзия, провежда се на английски език.

Ден 4

Закуска. Свободно време за плаж или туристическа програма по желание. Нощувка.

 

Туристическа програма по желание:

 

Целодневна екскурзия „Обиколка на острова“ с включен обяд, напитка и кафе, с обслужване на български език.Отпътуване от Санта Мария за Прая де Мурдерия, където ще имаме възможност за снимки на красивия залив Монте Леао. След това ще продължим към Еспаргос – столицата на острова и селището Палмейра, където ще видим кея за риболов. Пътуване към Буракона – прочут със спиращи дъха гледки  и естествени басейни, а също така и с известното „Магическо oко“. Продължаваме през територията на „Тера Боа“ със спирка за наблюдение на „миражите“. Посещението на Салинас де Педра де Луме  с възможност за плуване във вода 26 пъти по-солена от океанската. Обяд в ресторант „Калдера Прета“. След обяда посещаваме Залива на акулите, където ще имате възможност да видите страховитите морски хищници. Връщане в Санта Мария. В Санта Мария спираме на рибарското пристанище, където от панорамната тераса на ресторант Cretcheu (консумацията се заплаща на място) ще може да направите уникални снимки на залива и плажа Санта Мария. Последна спирка „Mercadinho dos Sabões“. Входните такси в Салинас не са включени в цената – (6 EUR на турист)!

 

Полудневна екскурзия „Обиколка на острова“: Отпътуване от Санта Мария за Прая де Мурдерия, където ще имаме възможност за снимки на красивия залив Монте Леао. След това ще продължим към Еспарагос – столицата на острова и селището Палмейра, където ще видим кея за риболов. Пътуване към Буракона – прочут със спиращи дъха гледки  и естествени басейни, а също така и с известното „Магическо oко“. Продължаваме през територията на „Тера Боа“ със спирка за наблюдение на „миражите“. Посещението на Салинас де Педра де Луме с възможност за плуване във вода 26 пъти по-солена от океанската. Посещаваме Залива на акулите, където ще имате възможност да видите страховитите морски хищници. Връщане в Санта Мария. Входните такси в Салинас не са включени в цената –  (6 EUR на турист)! Индивидуална екскурзия, провежда се на английски език. 

 

Вечеря с омари в ресторант „Атлантис“: Един от най-добрите ресторанти на остров Сал може да Ви предложи прекрасна вечер на плажа с изключителна кухня. Цената включва: коктейл кайпириня (бразилски национален коктейл приготвящ се от кашаса, захар от захарна тръстика, лед и зелен лимон), предястие, основно ястие – омари, десерт, вода, вино и кафе. В цената НЕ е включен трансфер. Индивидуална екскурзия, провежда се на английски език.

Ден 5

Закуска. Свободно време за плаж или туристическа програма по желание. Стаите в хотела се ползват до обявеният час за трансфер до летището. Отпътуване от летището на остров Сал в 00:45 ч. с полет на авиокомпания „Tap Air Portugal“ по маршрут остров Сал, Кабо Верде – Лисабон.

 

Туристическа програма по желание:

 

Плаване с лодка със стъклено дъно „Нептун“: Насладете се на прекрасния подводен свят на остров Сал и посетете потъналата статуя Кристо дос Марес в залива Санта Мария. В близост се намират и други две останки на потънали кораби. Първият се намира край Понта со Сино – португалски параходен кораб „Bolana“, претърпял корабокрушение през 1920 година. Неговият огромен комин е обхванат от морската флора. Рояци от пъстроцветни тропически риби завършват изцяло екзотичния пейзаж. Продължителност – около 90 мин. В цената НЕ са включени: трансфер, храна и напитки. Индивидуална екскурзия, провежда се на английски език.

 

Забавно картинг приключение: Картинг по плажа за двама души, започващ от курорта Санта Мария. Трябва да бъдете там 20 минути преди обявения час на  тръгване. В цената НЕ са включени: трансфер, храна и напитки. Индивидуална екскурзия, провежда се на английски език.

 

Три часов тур – преминаване през Игрехения, солниците на Санта Мария, Сиера Негра, Оазиса да Палха Верде, Байа Мурдерия, Монте Леон, Мурдерия, Калхета Фунда, Алгодейро, Понта Петра.

 

Пет часов тур – преминаване през Санта Мария, Игрехения, солната мина на Санта Мария, плажът Ките, Сиера Негра, заливът Тарафе, Педра Фурада, Заливът на акулите, Салинас де Педра де Луме, Тера Боа, Буракона, Регона, Палмеира, Фонтона, Монте Леао, Мурдерия, Калхета Фунда, Алгодейро, Понте Петра.

 

Забавно АТВ приключение: С включен трансфер! Необходимо е водачите да притежават валидна шофьорска книжка. Деца под 12 г. не се допускат! Индивидуална екскурзия, провежда се на английски език.

 

Три часов тур – Off road tour с АТВ, преминаване през Салинас де Санта Мария, плажът Кайт, Сиера Негра, пристанището Мурдерия, Калхета Фунда, оазисът на Алгодоейро. Връщане на пристанището Прета и разрастващата се зона на туризъм, Кабокан. Последният участък е в Санта Мария до гаража.

 

Пет часов тур – преминаване през Санта Мария, Игрехения, солните мини на Санта Мария, плажът Кайт, Сиера Негра, заливът Тарафе, Педра Фурада, Заливът на акулите, Салинас де Пиедра де Луме, Тера Боа, Буракона, Палмерия, Фонтона, Монте Леао, Мурдерия, Калхета Фунда, Алгодейро, Понта Петра, връщане в Санта Мария.

Ден 6

Закуска. Свободно време за плаж. Нощувка.

Ден 7

Закуска. Свободно време за плаж. Нощувка.

Ден 8

Закуска. Трансфер до летището. Отпътуване от летището на остров Сал с директен чартърен полет за България със STOP OVER в Маракеш. Пристигане на летище София.