Най-доброто от Колумбия! Групов тур с водач от България!

1
151
Добави коментар
ivangeorgiev2014
ivangeorgiev2014

Среща на летище София с водача на групата и полет до Богота с Луфтханза и междинно кацане във Франкфурт.

 

Пристигане в Богота, трансфер и настаняване в хотел.

Ден 2

Закуска. Екскурзия до солната катедрала в Зипакира на 50 км северно от столицата. Солната катедрала е изрязана в тунелите на солна мина на 200 м под земята и се счита за едно от най-големите постижения на колумбийската архитектура. Свободно време след завръщането си в Богота. Нощувка.

Ден 3

Закуска. Разположена на 2600 м.н.в и с население от седем милиона души, Богота бързо се превръща в една космополитна дестинация, заслужаваща да се посети. След закуска – обиколка на града, включваща посещение на историческия квартал Ла Канделария, площада Боливар и Музея на Златото, където ще разгледаме най-известните златни исторически артефакти на Колумбия. Трансфер до летище и вечерен полет до Меделин. Пристигане в Меделин. Трансфер до хотела. Нощувка.

Ден 4

Закуска. Еднодневна екскурзия до скалния феномен Ел Пенол (в превод „Скалата“) и Гуатапе (70 км от Меделин). Ел Пенол е 220 висока монолитна скала, до чийто връх водят 700 стъпала. Това е една от най-посещаваните забележителности в Колумбия и е символ на провинцията Антиокия. Същото се отнася и за шареното градче Гуатапе, разположено на брега на едноименното изкуствено езеро.

Ден 5

Закуска. Днешният ден е посветен на една от най-красивите части на Антиокиа, долината на реката Каука в Централните Кордилери и района на кафето. Пуенте де Оксиденте е висящ мост над река Каука, построен през 1887 г. и дълго време е бил най-дългият мост от този вид на континента. След кратка разходка по моста се отправяме към Санта Фе – градче с колониална архитектура, основано в средата на 16-ти век от испанските колонизатори. Хардин (Jardin) e друг колониален град, който по красота не отстъпва на Гуатапе и напълно отговаря на името си. Намира се на югозапад от Меделин, в сърцето на кафеените плантации в Централните Кордилери.  Свободно време в Хардин преди да поемем обратно към Меделин. Нощувка.

Ден 6

Закуска. Меделин отдавна е загърбил славата си на столица на убийствата и картела на Пабло Ескобар. Днес е процъфтящаващ космополитен град с можество исторически забележителности, интересни музеи и впечатляваща местна кухня. Обиколката на града включва посещение на музея на изкуствата Antioquia, включващ творби на Фепнандо Ботеро и Педро Нел Гомес. Трансфер до летище и следобеден полет до Санта Марта. Пристигане в Санта марта. Трансфер до хотела. Нощувка.

Ден 7

Закуска. По желание посещение на Тайрона НП. Тайрона е един от най-посещаваните природни забележителности на Колумбия. Паркът се намира на 35 км от Санта Марта и е разположен на площ от 180 кв км, като фауната му наброява над 300 вида птици и над 100 вида млекопитаещи. Посещението включва пешеходна разходка от общо четири часа (по два часа в двете посоки) и 2-3 часа на един от плажовете. Нощувка.

Ден 8

Закуска. Екскурзия с автобус до Картахена. Трансферът отнема около четири часа. След обяд поемаме на пешеходна обиколка в старата част на Картахена, която включва крепостта Сан Фелипе, театър Adolfo Mejia, площад Ла Мерсед. Нощувка.

Ден 9

Закуска. Плая Бланка е може би най-красивия и посещаван колумбийски плаж на карибското крайбрежие. Разположен е само на 45 мин от Картахена. Свободен след обяд в Картахена. Нощувка.

Ден 10

Закуска. Трансфер до летището на Богота и полет за България.

Ден 11

Пристигане на летище София.