Винилови настилки монтаж и цена

1
170
Добави коментар
fire19
fire19

Вероятно се интересувате от това как се полагат винилови настилки и дали се толкова за лесна инсталация, колкото хората говорят. Да, те се инсталират сравнително лесно, но ако нямате опит и не сте сигурни, и нямате вяра, че можете да се справите сами, тогава може да разчитате на вас.

Винилови настилки

В тази статия разглеждаме стъпките за инсталация на винилови настилки и цената, която плащате за монтажа.  Вярно е, че тези настилки са най-лесни за монтаж и не се плаща прекалено голяма сума, за цялостната процедура и все пак е добре да знаете какво се случва като последователност.

Планиране и избор на подовата настилка

Подовите настилки трябва да имат визия, която да е приятна за окото. Така че преди да изберете планирайте какво ви трябва., разгледайте моделите и прочетете характеристиките на тези модели, които „ви хващат окото“. Така ще разберете дали са приложими за помещенията, за които търсите винилова подова настилка.

Отстраняване на старата настилка

За по-лесно инсталиране на винилови подови настилки, след закупуването на желания модел, винаги е най-добре да премахнете облицовката, която влиза в контакт с пода. Това включва первазите, горен слой, който може да попречи на инсталацията, при нужда се премахва цялата стара подова настилка и се слага нов под, готов за винилова настилка.

Подовите настилки от винилови ролки обикновено могат да бъдат положени точно върху съществуващите стари подови настилки, но ако има някакви издатини места, те трябва да бъдат шлайфани, за да се създаде изравнена повърхност за новия под. Вашата цел е да създадете възможно най-плоската и гладка повърхност като подложка за новата винилова подова настилка.

Ако полагате винилова настилка върху бетонен под, запълнете всички пукнатини или дупки с бетонен кърпеж. Ако полагате подовата настилка върху паркет, отстранете всички вдлъбнатини със смес за изравняване на пода.

Хомогенни Винилови настилки
Примерна схема на инсталация

Преди да се започне инсталацията, майсторите създават една примерна схема, за да могат да се ориентират в помещението и как най-добре ще бъде извършен монтажа. Майсторите имат свой начин на организация и обикновено не трябва да им се бъркате, а да им помогнете като създадете най-добрата среда за работа.

Виниловите настилки са различни видове: те може да са винилови плочки, може да са винилови планки, може да са винилови ролки. Всяка една от тях има свой начин на монтаж, така че майсторите се придържат към него. От тази гледна точка, има си различни процедури, които се извършват, за да се направи инсталацията точно както трябва и както очаквате. Ако има препятствия в помещението, предварително се решава как да бъдат преодоляни те, за да се получи перфектния монтаж. 

Монтаж на винилови настилки цена
Винилови плочи

От дотук написаното може би рабзрахте, че трябва да платите за самата настилка. Тя се изчислява на квадратен метър. Ако например, подът в стаята ви е 20 квадрата, а цената на км. метър от дадения продукт е 15 лв. То това значи, че цената само на виниловата настилка ще струва 300 лева за въпросното помещение. Да, това е само примерна схема.

Редом с това, ще трябва да заплатите труда на майсторите, които се изчислява отново на квадратен метър. Много често цената е по-договаряне, но при всички положения цена за винилова настилка не е като за гранитогресни плочки или като за плочки от камък да кажем. 

Ние ви съветваме да изберете професионалисти за монтаж на виниловата настилка, така че да сте спокойни, че поверявате работата на хора, които ще знаят какво правят. Тогава ще си заслужава всяка стотинка платена за монтажната цена.