Огромна колекция от „Междузвездни войни“ е на търг през януари

1
150
Добави коментар
vocala
vocala

Феновете на „Междузвездни войни“ с по-дълбоки джобове имат нещо вълнуващо, което да очакват с нетърпение през новата година: огромна колекция от играчки от сагата и други сувенири излиза на търг. От 27 януари феновете на емблематичния франчайз могат да наддават за зашеметяващата колекция, която включва и над 1500 автографа от актьорския състав и екипа.

East Bristol Auctions, която се занимава с продажбата, казва, че това е колекция с един собственик и се очаква да донесе поне 90 000 долара.

Аукционистът Андрю Стоу каза пред Southwest News Service, че колекцията ще бъде „трудна за съпоставяне“.

След дебюта си през 1977 г., „Междузвездни войни“ се превърна в един от най-обичаните филмови франчайзи в света, с продукти, вариращи от играчки до видео игри и разходки в тематични паркове.

И кой точно е фенът на Междузвездни войни, който се отказва от тази огромна колекция, която е отнела десетилетия, за да се събере? Стоу сподели следното: „Това е частна колекция на джентълмен от Бристол, който е събирал сувенири повече от тридесет години. Той купуваше оригиналните фигури в средата на деветдесетте, когато можеха да бъдат закупени само за няколко паунда. Сега само някои от тях струват над хиляда!“

Настоящият собственик прекарва безброй часове в проследяване на актьори и членове на екипа, за да получи всички тези ценни автографи. На аукционната къща й трябват осем месеца само да каталогизира всичко!

Стоу е изненадан от обхвата на колекцията, като обясни, че първоначално е смятал, че пътуването му до дома на продавача ще бъде просто „бързо посещение у дома“, но когато „продължава да получава папка след папка с автографи, обръщането на всяка страница разкрива нещо невероятно“. Има подписани снимки, за които феновете на Междузвездни войни биха продали крайник, за да ги притежават!

Той допълни, че е „истинска чест да се справя с тази колекция“ и каза, че никога не е виждал нещо подобно да излезе на пазара.

Прегледът започва на 26 януари в 11:00 по Гринуич, а наддаването започва на 27 януари в 10:00 по Гринуич.