Сбъднете мечта: Ето как да подходите при заявка за теглене на ипотечен кредит

1
152
Добави коментар
clashbade
clashbade

Имате желание и сте твърдо решени да работите в тази посока – максимално удобно за Вас е да следвате разумните стъпки по пътя към целта

Наистина, придобиването на собствено жилище няма задължителен характер. Може да сте се устроили чудесно и на квартира, а може да обитавате наследствен имот, за който вече сте инвестирали средства във връзка с ремонт.

Вариантите са различни, стига да са Ви удобни и полезни за цялото семейство. Ако все пак намерението Ви е да направите покупка на желан апартамент и вече сте решили да действате в тази посока, осигурете си всички необходими удобства за Вас, за да се радвате на добър резултат.

Следните съвети и напътствия ще са Ви изключително ценни при кандидатстване за банков ипотечен кредит:

Индивидуална кредитна оценка

Вашата история започва от тук и тази стъпка не бива да прескачате.

Проверете своята кредитна история, защото ако се окаже, че сте съвестни платци, които се ползват с отлично доверие по отношение на финансовите институции, може да се възползвате от редица предимства.

Е, ако сте били отговорни и коректни, няма какво да Ви спре по пътя към сбъдването на мечтата.

Калкулатор

На платформата Crediport имате шанс бързо, лесно и удобно да изчислите съответната сума, сроковете на кредита и параметрите на месечната вноска, която предстои да плащате.

Минути след това може да се прехвърлите директно към раздела за ипотечно кредитиране на физически лица, за да си осигурите достъп до водещите банки у нас. Само едно действие от Ваша страна, а толкова много оферти като отговор, които изцяло зависят от спомената по-горе кредитна оценка.

Проучване за необходимите документи

Обикновено ще са Ви нужни образец от банката, служебна бележка за доходите, оценка на предлаганото обезпечение. Чрез електронната идентификация, която платформата предлага ще си спестите поне едно ходене до банков клон. Получавате и безплатен квалифициран електронен подпис, с който да можете да подписвате необходимите документи отдалечено.

И тук понякога има леки различия, в зависимост от избраната банка и конкретната сделка, за които ще бъдете уведомени своевременно след попълване на заявката и в процеса на усвояване на жилищния кредит.

Самоучастие

Вероятно вече сте предвидили средства във връзка с този етап от процедурата. Обичайно размерът на заема варира и е до около 80 процента средно от оценката на ипотекирания имот. Разликата е именно така нареченото самоучастие, което е ангажимент на кредитоискателя и трябва да сте наясно предварително как ще си го набавите, за да може да покриете цялата стойност на предлаганото от продавача жилище.

Ако всички други условия са изпълнени, а вече имате план и за тази част от сделката, Вие сте на крачка от цялостното реализиране на плановете си.