Екскурзия в ИСПАНИЯ – МАДРИД и АНДАЛУСИЯ и МАРОКО, със самолет и обслужване на български език!

1
128
Добави коментар
ivangeorgiev2014
ivangeorgiev2014

Отпътуване в 11.05 ч. от Терминал 2 на летище София с полет на авиокомпания „Ryanair“ за Мадрид. Пристигане на летището в Мадрид в 14.35ч.  Туристическа програма в Мадрид с местен екскурзовод на български език: Кралският дворец – строен през 18 век по време на управлението на Фелипе V върху основите на мавърска крепост от 9 в.; площад „Ориенте“ – любимо място за жителите и гостите на Мадрид, оформен по време на управлението на Жозеф Бонапарт; площад „Испания“ с паметника на великия писател Мигел де Сервантес и Статуята на Дон Кихот и Санчо Панса; булевард „Гран Виа“ – най-известната улица в града; площад „Ла Сибелес“ с фонтана, посветен на богинята на плодородието; Музеят „Прадо“ – една от най-важните художествени галерии в света, намираща се във великолепна сграда от 18 в.; Пласа Майор – сърцето на града, където в миналото са се провеждали коронации, екзекуции, пазари, борби с бикове и фиести; Пуерта дел Сол – входната порта на стария град, където се намира „нулевият километър“ на Кралство Испания и символът на Мадрид – статуята на мечката и дървото мадроньо. Свободно време или туристическа програма по желание: посещение на музея „Прадо“ с местен екскурзовод на български език – един от най-значимите европейски музеи с шедьоври на Диего Веласкес, Ел Греко, Франсиско де Гоя, Рубенс, Бош, Рафаел и много други. Вечеря . Нощувка..

Ден 2

Закуска. Отпътуване за Кордоба – бивша столица (8 – 13 век) на Ал Андалус, мавърската държава на Пиренейския полуостров, град разположен на брега на река Гуадалкивир, с истинска испанска атмосфера. Пешеходна разходка в историческия център на града: Катедралата „Мескита де Кордоба“, построена по времето на маврите като втората по големина джамия в света след тази в Мека, и преустроена в католическа църква през 13 век, днес катедрален храм на архиепископа на Кордоба; крепостта „Алкасар“, от където е ръководена реконкистата на Гранада; римският мост и мавърската защитна кула „Калаора“. Свободно време. Отпътуване за Севиля. Настаняване в района на Севиля. Вечеря. Нощувка.

Ден 3

Закуска. Туристическа програма в Севиля – уникален град, столица на Андалусия, с монументални архитектурни и исторически паметници: площад „Испания“ – полукръгъл  комплекс, оформен на мястото, където през 1781 г. е изгорена на клада последната вещица; паркът „Мария Луиза“, в който през 1929 г. е проведено латино-американското изложение; Златната кула – дванадесетстранна защитна кула от 13 век; сградата на Стоковата борса, в която днес се съхраняват архивите, свързани с откриването и колонизацията на Америките, както и дневникът на Христофор Колумб и картата на света на Хуан де ла Коса; дворецът „Алкасар де Севиля“ – един от най-добре запазените примери за стила мудехар, любимо място на испанското кралско семейство; Катедралата с гроба на Христофор Колумб, която според последните измервания е най-голямата в света готическа катедрала и кулата „Хиралда“, която по време на управлението на маврите е била основното минаре на главната джамия. Свободно време или туристическа програма по желание: Посещение на „Музея на фламенкото“ с местен екскурзовод и фламенко шоу с включена една напитка. Вечеря. Нощувка.

Ден 4

Закуска. Трансфер до пристанището в Тарифа (разстояние Севиля – Тарифа – 210 км). Прекосяване с ферибот на Гибралтарския проток (при неблагоприятни метеорологични условия е възможно часовете на отпътуване и пристигане на фериботите в двете посоки да са различни, както е възможно да се ползват други пристанища). Пристигане в Африка. Среща с представител на обслужващата агенция в Танжер – град на контрастите, разположен в залив с изглед към Гибралтарския проток и испанското южно крайбрежие. Отпътуване за Фес (разстояние Танжер – Фес – 310 км) – най-старият и величествен от четирите имперски града на Мароко, който и до днес се гордее със своите традиции и култура и се счита за религиозната столица на Мароко. Настаняване. Вечеря в хотела. Нощувка.

Ден 5

Закуска. Туристическа програма във Фес. Посещение на старата медина – един от трите най-свещени за мюсюлманския свят градове, истински лабиринт с повече от 9400 улици, високи сгради, криволичещи и тесни пътечки, в които трудно прониква дори слънчева светлина. Следобед свободно време за разходка по улиците на Фес. Вечеря в хотела. Нощувка.

Ден 6

Закуска. Отпътуване за Мекнес – един от четирите имперски града на Мароко и някогашна столица по време на управлението на Мулай Исмаил. Заради многобройните добре запазени джамии, Мекнес е известен с прозвището „градът на 100-те минарета“. Туристическа програма в Мекнес. Отпътуване за Казабланка – един от най-романтичните и модерни градове в Мароко и икономическа столица на кралството (разстояние Фес – Казабланка – 305 км). Градът е известен с две имена – Дар ел-Бейда и Казабланка. Туристическа програма в Казабланка, една от чиито основни забележителности е джамията „Хасан II“ – втората по големина джамия в света след тази в Мека, шедьовър на ислямската архитектура. Свободно време. Отпътуване за Рабат (разстояние Казабланка – Рабат – 85 км). Настаняване. Вечеря. Нощувка.

Ден 7

Закуска. Панорамна обиколка с местен екскурзовод на Рабат – столица на кралството, разположен на Атлантическия бряг и на южния бряг на река Бу Регрег, която отделя града от съседния град Сале. Основаването на столицата датира от 2 в. пр. Хр., а през 1195 г., по време на управлението на династията на Алмохадите, Якул ал-Мансур проектира изграждането на голям град с площ от 400 хектара, заобиколен от защитна стена с пет големи порти. В Рабат се намират всички министерства, Парламентът, университетът „Мохамед V“, както и много красиви паметници. Отпътуване за Танжер (разстояние Рабат – Танжер – 250 км). Трансфер до пристанището. Отпътуване с ферибот за Испания. Пристигане в Тарифа. Отпътуване за Гранада. Настаняване късно вечерта. Вечеря (студена вечеря или сух пакет). Нощувка.

Ден 8

Закуска. Посещение с местен екскурзовод на двореца „Аламбра“ – средновековната резиденция на маврите и внушителен комплекс от паметници, с впечатляващите дворци на династията Насриди и фантастични дворове, арки, фонтани и градините Хенералифе. Пешеходна разходка в историческия център на Гранада. Отпътуване за Мадрид. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

Ден 9

Трансфер до летището. Отпътуване за България в 09.55 ч. с полет на авиокомпания „Wizz Air“. Пристигане на летище София (Терминал 1) в 14.25 ч.