Какви критерии да заложим при избора на смарт часовник

1
131
Добави коментар
clashbade
clashbade

Устройството, което диктува и улеснява ежедневието ни, определено трябва да отговаря на индивидуалните ни изисквания

Технологиите ни предоставиха прекрасни възможности след появата на все по-популярните смарт часовници. И ние определено трябва да им се доверим, за да улесним максимално ежедневието си, а понякога и да се забавляваме.

Първата стъпка е изборът на подходящ модел. Това зависи предимно от индивидуалните ни изисквания, приоритетите, които си поставяме и не на последно място – предвидения бюджет.

И все пак, върху какво да се фокусирате, ще прочетете в следващите съвети от професионалистите.

Операционна система

За повечето потребители ориентирът е съобразно смартфона, с който разполагат към момента. Ако не сте предвидили скорошна смяна и не сте склонни да комбинирате различни варианти, вероятно ще предпочетете часовникът да бъде в синхрон с телефона.

Верните поддръжници на Apple залагат на Apple Watch, а на Android избират останалите, които боравят със същата система.

На пазара съществуват и други предложения – фитнес часовници или устройства за екстремни спортове.

Запознайте се с функциите

Опитът на консултантите ще ви бъде полезен, когато пристъпите към покупката. Започнете проучването си преди нея, за да сте сигурни, че сте направили най-удачния избор.

Обикновено моделите поддържат функции като измерване на пулса, стрес, продължителност и фази на съня, активност, а сред бонус опциите напоследък са нива на наситеност на кръвта с кислород (особено актуално покрай ковид), измерване на кръвно налягане или кръвна захар, музикален плеър, приемане и провеждане на разговори.

Издръжливост на батерията

Това може да не е сред приоритетите ви, но има хора, за които със сигурност ще наклони везната в дадена посока. Причините са редица – липса на време за непрекъснато обгрижване, дейности, които изискват стабилен ресурс, стремеж към спокойствие и надеждност.

Всяка марка представя своите основни параметри и те могат да подскажат как ще се движат нещата в общи линии, което е добра отправна точка за бъдещите собственици.

Дизайн и визия

Класическите разпределения, според половата принадлежност, си важат и тук с пълна сила.

В това няма нищо лошо, стига да не изпадате в ограничения, ако вкусът ви тегли в друга посока. Не е толкова скандално вече да поставите по-груб часовник на ръката си, определен за мъжка версия, като същевременно сте стилна и елегантна дама.

Не робувайте на стереотипите и нека, когато фокусът е върху дизайна, той да е съобразно желанията ви и представите ви да подчертаете излъчването си или предпочитанията си към даден модел.

Вие сте на ход! Посетете https://timer.bg/smart-watches, за да разгледате множеството изгодни оферти и да откриете своето съкровище сред тях.