Нов строеж на сграда – необходимите етапи и книжа

5
144
Добави коментар
kracimira
kracimira

   Подготовката за строителство на сграда се започва едва след като се получи разрешение за строеж, което се издава от съответните инстанции и технически лица на инвеститора.  В това разрешение за строеж се описват  необходими условия, необходими за започването му, както и сроковете на неговата валидност за изпълнение.

   По време на строителството се упражнява контрол на строежа  от инвеститора или от наето от него правоспособно за изпълнението на обекта лице, както и от районната техническа общинска служба за спазване и съгласуване на отделните етапи до завършване и въвеждане в експлоатация на сградата.  

  След приемането на строежа поетапно се издават съответните книжа,   като се определят сроковете за забележки при наличие на такива или допълнителни работи при необходимост с уточняване отново на срокове на изпълнение.

    А с издаването на разрешение за въвеждане в експлоатация се узаконява строежа и ползването му по предназначение от неговият собственик по документи.    Всички тези задачи обикновено се изпълняват от строителен мениджър /фирма-строител/:  ръководи обекта от неговото създаване, включва всички функции от проектирането, съгласуването на проекти, технически документи, контрол на строителството,  снабдяване с материали, технически контрол на обекта, отговорност при изпълнението на строително-монтажните работи  за качество на вложените труд и материали, срокове, стойността на обекта  и т.н.  На практика в завършен вид се предава сградата, годна за експлоатация с необходимите строителни книжа за ползване и нейните гаранции за дългосрочна експлоатация според закона за устройството на територията на страната ни /ЗУТ/.

Нашият екип на строителна фирма МД-90 е на Ваше разположение за строителство на еднофамилни къщи, ремонти, преустройства, смяна статут и т.н за Варна и област. 

  Повече за нашите услуги в областта на строителството, може да намерите на сайта и блога ни адрес – https://www.md90.biz

Харесване на това:

Харесвам Зареждане…