Северна Корея изстреля балистична ракета в космоса и показа снимки на Земята от 2 000 км. височина

1
172
Добави коментар
redbul80
redbul80

1 февруари 2022 г. 08:05 ч. На 30-ти януари Северна Корея изстреля балистичната ракета „Хвасон 12“, която влезе в космическото пространство и достигна височина 2 000 километра над земната повърхност. Местната медия Родон Синмун публикува снимки на Земята, заснети от космоса посредством камера, монтирана на бойната глава на ракетата. 

Това бе последното от серията изпитания на балистични ракети, проведени от севернокорейците през януари. Но всички останали тестове включваха полети на по-малки и по-маломощни ракети. Стартът в неделя бе най-значимият за Северна Корея след този през ноември 2017 година, когато ракета достигна височина от 4 500 километра над земната повърхност.

Вероятно за пръв път виждаме снимки на Земята от космоса, публикувани от Северна Корея. Напомням на читателите, че страната изведе два спътника в космоса от серията „Кванмьонсон“ през 2012 и 2016 година. Счита се обаче, че и двата спътника са се повредили скоро след изстрелването и от тях никога не бяха публикувани изображения. 

Компилацията от снимки, публикувани от Родон Синмун