Знак за внимание: Корпусът разкрива стила на избрания мъжки часовник

1
142
Добави коментар
clashbade
clashbade

Материалите, използвани при изработката на модела, са определящи за дизайна и марката, което рефлектира и върху стойността му.

Един стилен и скъп екземпляр сред наличните оригинални мъжки часовници в Timer.bg може да бъде забелязан веднага. Независимо от това дали е класически, спортен или по-ексцентричен като визия, това което ще привлече погледа ви са материалите, от които е изработен и по-специално самият корпус.

Луксозните видове обикновено са от ценни метали или сплави със сребърно покритие. Има и с по-висока стойност от тях, създадени от неръждаема стомана, титан и волфрам. Такива например са водолазните модели, тъй като те се отличават с издръжливост и завидна устойчивост на влага.

Златният часовник несъмнено ще покаже класата на притежателя си, както и ще изпрати послание, че той наистина държи да бъде забелязан. Това не е евтина суровина – тя е атрактивна и бляскава. Същевременно трябва да знаете, че се поддава на надраскване и потъмняване. Собствениците им обаче не катерят планината с такъв часовник на ръката си, а предпочитат да го демонстрират на бизнес среща, официално събитие или вечери с приятели в заведение.

Няма да се натъкнете на сребърен вариант много често, защото металът потъмнява бързо, а освен това стоманените умело го заместват със своята далеч по-изгодна цена.

Неръждаемата стомана е доста предпочитана и заради своята твърдост. Тя има своето място и при по-ефектните и класни модели, не само при спортните и ежедневните часовници.

Титанът е изключително лек и далеч по-стабилен, но има само едно лошо качество – струва скъпо! Керамичните изработки могат да ви служат с години и определено влизат в списъка със стилни и комфортни модели. Стъклото е другият важен елемент, което трябва да предпазва достатъчно и да се отличава с устойчивост, като не съсипва цялостната визия на красивите изделия.

Често се използва минералното стъкло, което не бива да се тълкува, че е равносилно на ниско качество. Акрилното е следващото, намиращо редовно приложение, а то на практика е от плексиглас. Предимствата му са лесната обработка и достъпната цена.

Сапфирен кристал се влага в наистина висококачествени аксесоари. То е твърдо вещество, едно от най-яките на земята. Смята се, че не се надрасква, но все пак трябва да бъдете бдителни, защото е възможно да се счупи на дребни парченца. При сапфирените стъкла има опция за единично или двойно покритие с цел допълнителна сигурност.

Производителите експериментират и през последните години комбинират различни материали, за да постигнат не само приемлива цена, но и изящни резултати.

А вие в какъв часовник бихте избрали да инвестирате?