Как да разпознаем качествената дограма?

1
139
Добави коментар
pepimili
pepimili

Струва ли си да инвестирате в по-качествена дограма? Трябва ли добрите прозорци да са скъпи?

Добрите прозорци не трябва да са скъпи, но може и да не са най-евтините. Ако нещо се продава на много ниска цена, то е направено или от по-лоши материали, или с минимални производствени изисквания. Добрите прозорци имат по-добри параметри, по-добра плътност и изолация. Това води до комфорт в помещението и по-ниски топлинни загуби. Най-евтините прозорци не винаги отговарят на високи естетически стандарти.

Какви са последиците от прекомерните икономии на дограма?

Най-неприятното последствие е невъзможността да се използва гаранцията в случай на закупуване на дефектен продукт. Случва се новоучредена компания, продаваща прозорци на много ниска цена, да изчезне от пазара и клиентът няма към кого да се обърне с рекламация. Дори ако гаранцията е валидна още 10 години, просто няма кой да я поправи.

Избирайки уважаван производител с дългогодишна традиция, ние сме сигурни, че ще можете да използвате гаранцията. Мненията на самите потребители също доказват, че не трябва да се правят прекомерни икономии.

Разликите в цената на дограмата са много големи и на пръв поглед всички PVC прозорци изглеждат много сходни. Откъде идва това?
Всъщност очевидните разлики между PVC прозорците са незначителни. Много обща класификация на системите ги разделя по отношение на ширината. 70-милиметровите профили са стандарт в момента. Все още можете да намерите 60 мм системи на пазара, но поради лоши изолационни свойства те се използват само в неотопляеми стълбища, мазета и гаражи. Има и много широки профили – 90 мм, използвани в енергоспестяващо и пасивно строителство, но те са твърде скъпи, за да се популяризират в голям мащаб. В момента тенденцията 80 плюс е много модерна. Широките профили осигуряват по-добра изолация, но са доста масивни. Колкото по-тесен е профилът, толкова по-лоши са параметрите на изолацията му и не ви позволява да прикрепите по-широк – топъл прозорец в прозореца.