Плисирана пола – какво да носите с нея през пролетта и лятото

1
167
Добави коментар
stenlitravel
stenlitravel

През сезон 2022-2023г. плисираните поли ще се превърнат в една от търсените и универсални тенденции в съвременната мода. Те отново са на върха на популярността и уверено водят челните класации  в модния стил. Плисираният ефект върху рокли и поли е на мода от няколко години. В колекциите на много модни къщи те се срещат в изобилие. Актуалната мода се води от идеята за женственост и романтика, а летящите плисирани поли идеално пасват на това.

Името „плисе“ идва от френското “Plisse” – гънка. Днес под това име се крият два различни ефекта, истинско „плисе“ и „гофрирани“. Плисираната тъкан е право парче плат, изработено в еднакви гънки, големи или малки. По правило тъканта се обработва със специален съставки и се глади с пара под налягане. След такава обработка, гънките не се разминават при носене и запазват вида си на „ акордеон“. А гофрирането на гънките на рокля или пола се прилага преди всичко на разкроени модели, тези гънки са тесни отгоре и дълбоки отдолу.

Плисето за пръв път се появява в древен Египет, където украсявало дрехите на благородниците. Те са го  използвани както в женските, така и в мъжките тоалети. По-късно техниката на плисиране се усвоява и от гърците и китайците. Плисиран костюм на китайска принцеса все още се пази в музей, на него изобразен дракон с шест лапи в движение и четири без движение. Такъв интересен ефект се създава имено благодарение на плисето.

Дизайнери от цял ​​свят демонстрират най-добрите плисирани поли, доказвайки колко прекрасни могат да бъдат те. 

 

Актуални плисирани поли сезон 2022-2023 – с какво да ги комбинирате, за да изглеждате модерно и уверено?

Мнозина помнят плисираните поли, като част от училищните униформи от различни страни. Но, трябва да се отбележи, че тази версия на плисе не е модерна. Ученическите униформи са правени от груби, тежки материи, а новите модели плисирани поли са от  леки материали . Плисираните поли днес се шият предимно от тънки  и леки синтетични материи, така гънките са по издръжливи.

На мода са модели с различна дължина: мини, миди и макси. През 80 -те години хит бяха плисираните мини и миди поли. Днес на върха на модата и новост в тенденциите са дългите плисирани поли.

Най-подходящите цветове са ярките  и нюансите на скъпоценни камъни; тюркоаз; смарагд и  рубин. Най-популярни за летния сезон са плисирани поли и рокли в жълто. Пола от този цвят привлича вниманието, така че е по добре да изберете горната част да е в неутрален цвят. Може също да експериментирате с нов модерен вариант – изберете горната част да бъде същия цвят като полата, но с няколко тона по-светъл. Поли с цвят корал са много популярни.

Модели в пастелни цветове изглеждат свежи и нежни, тези цветове са другата модерна новост. За екстравагантните натури се препоръчва да изберат дълги черно – бели плисирани поли, а за вечерна визия са подходящи тези с метален блясък и оттенък. Те идеално си подхождат с къси якета и жилетки с дължина до кръста, плътно прилепнали тънки пуловери и плетени пуловери.  

Къса плисирана пола може да се носи с прилепнала тениска, а за дългите модели подходящи са обемните къси блузи.

 

Кожени плисирани поли

Плисирана кожена пола ще бъде най-добрият вариант за по – хладните дни. Кожените варианти се съчетават чудесно с блузи, ризи, пуловери и блейзери, допълнени от палта и високи ботуши, които трябва да минават под подгъва на полата.

Универсално решение е дължината midi, която ще ви позволи лесно да правите разнообразни комплекти. Актуалните версии са в карамелено кафява или черна кожа, допълнени от копчета или колан.

За активните жени се препоръчват кожените мини плисирани поли, които са в идеална хармония с шлифери, високи ботуши и палта. Безспорният „фаворит“ за създаване на елегантна визия ще бъде очарователно макси с копчета, допълнено с обемен пуловер, високи ботуши и малка дамска чанта на верижка.

 

Мини плисирана пола

Къса плисирана пола ще бъде чудесен вариант за съвременните дами. Плисираните мини модели  се съчетават чудесно с оверсайз пуловери, суичъри и палта.

Универсален вариант е черна мини пола, която лесно допълва комплектите с къси ярки жилетки и жокейски ботуши.

Кожена мини пола ще бъде оригинално допълнение към небрежно облекло с армейски ботуши и палто.

Отличен избор би била къса бяла плисирана пола, която може да се комбинира с риза под обемен кашмирен пуловер, допълвайки визията с удължено палто и ботуши над коляното.

 

Плисирани поли с акцент върху талията

Най-популярният декор за плисирана пола е коланът. Плисирана пола с колан изглежда стилно и ефектно, а силуетът й визуално коригира всички недостатъци на фигурата. Изберете колан в тон с полата или в други нюанси, за да подчертаете визията.

Комбинирайте зелена пола с колан за елегантна пролетна визия . За удобен есенен тоалет съчетайте бежова сатенена плисирана пола с млечен пуловер, допълвайки тоалета с тъмнокафяв колан и карамелени високи ботуши.

 

Плисирани поли с големи копчета

Ефектна новост за 2022-2023 ще бъде плисирана пола с копчета. Световните стилисти предлагат да изберете поли с копчета в бургундски, кафяви, черни и изумрудени тонове.

Декорираните модели могат да бъдат с всякаква дължина и текстура, която желаете. Създайте възхитителна комбинация с плисирана миди пола, удължено яке за бизнес визия и допълнете коженото мини с масивни ботуши, дълъг ръкав и плюшено палто за оригинална ежедневна визия.

 

Карирани плисирани поли

През сезон 2022-2023 модерното каре се разпространи и върху плисираните поли. Карираните поли са подходящи с дължина midi, допълнени от колан или ластик на талията. Най-популярни ще бъдат моделите в кафяви тонове, които се комбинират най-добре с почти всички дрехи в женския гардероб.

Карираната плисирана пола се съчетава  идеално с бизнес  ризи, якета ,сака, а също така прекрасно допълва ежедневните комплекти с джъмпери, кожени якета и високи ботуши .

 

Асиметрични модели

Всяко облекло с асиметрия винаги изглежда оригинално и необичайно. За сезон 2022-2023 топ дизайнерите демонстрираха нови плисирани поли с асиметрична кройка. Изключителният  стил ще бъде отличен избор за модерна  визия.

Стилни плисирани поли изглеждат хармонично в комбинация с елементи с лаконична кройка. Например, най-доброто решение за офис лукс ще бъде комбинация от асиметрична пола с удължено сако, а като вечерно облекло създайте комплект от плисирана пола, кожена блуза и боти до глезена със заострени пелерини.

 

Плисирана пола от тюл

Ексклузивни новости за 2022-2023 ще бъдат плисирани поли от тюл. Буйните поли ще зарадват много дами при създаването на оригинални изображения. Модерните версии могат да бъдат направени от няколко слоя тюл, а също и да се използват като удължен горен слой за късо мини.

Допълнете миди от тюл с пуловери и маратонки за ежедневни визии и комбинирайте с красиви блузи за елегантна визия.

 

Кадифе

Кадифените плисирани поли могат ефективно да завършат облеклото  във всеки стил. Благородната текстура изглежда луксозно и елегантно на жени с  всякакъв тен и на всяка възраст. За елегантен външен вид,  съчетайте кадифените поли с велурени ботуши над коляното, докато почитателите на уличния стил трябва да обърнат внимание на комбинацията от кадифена пола със суитшърт с качулка и маратонки.

 

Плисирана пола за пълни дами

Една от най-търсените тенденции за жени с наднормено тегло са плисираните поли. Стилните поли ще се превърнат в незаменимо нещо в гардероба на съвременните дами с пухкави форми. Топ решението за избор ще бъде миди пола от всякакъв нюанс, която се съчетава добре с кецове и суичъри в ежедневните визии, както и с джъмпери или блузи в елегантни  визии.

Къса пола с дължина до коляното ще бъде добро допълнение към уличния стил с ретро маратонки и суичър, а метално плисирано midi несъмнено ще допълни празничната визия с риза от шифон и боти на ток.

Дамите със закръглени форми не трябва да се отказват от този  модерен елемент в  гардероба. Струва си да се даде предпочитание на тънки, леещи се материи и фини плисета.

За естествен външен вид трябва да балансирате горната и долната част. Ако долната част е плисирана пола, нека е със средна дължина, макси и неутрални нюанси. Заложете на свободна блуза, винаги с тънък колан. Можете да допълните ансамбъла с яке. Наслояването ще създаде илюзията за стройна фигура.

 

Модните поли са основният компонент на модерния гардероб на всяка съвременна жена.

И ако решите да актуализирате гардероба си или да  го попълните  с нови топ артикули, тогава модните плисирани поли със сигурност трябва да бъдат сред тях. Разнообразието от материи и модели ще ви позволи да поръчате продукт, който отговаря на вашия тип фигура, стил и начин на живот.