Как да изберем правилния цвят: Кой цвят с кой си пасва?

1
339
Добави коментар
fire19
fire19

 Как избирате правилните цветови комбинации? Въпреки това, има някои общи правила, които можете да следвате, за да изберете правилния цвят. В тази статия ще разберем кой цвят с кой си пасва?

Кой цвят с кой си пасва?
Какво трябва да знаем за цветовете?

Има няколко неща, които трябва да знаете за цветовете, за да вземете правилното решение, когато става въпрос за цветови комбинации. Най-важното е да имате общо разбиране за това какво означават различните цветове и как могат да се използват в конкретни ситуации.

Следва схема на някои от най-често срещаните цветове:

Червено – Този цвят означава страст, енергия и гняв. Може да се използва за представяне на тези качества на лично ниво или като част от униформата на отбора.
Оранжев – Този цвят е мистериозен и често се свързва с любов, щастие, радост и ново начало. Може да се използва и като цвят за внимание или предупреждение.
Жълто – този цвят често се свързва с чистота и свежест. Може да се използва и като цвят за внимание или предупреждение.
Зелено – този цвят често се свързва с растеж и ново начало. Може да се използва и като цвят за внимание или предупреждение.
Син – този цвят често се свързва с интелигентност, учене и креативност. Може да се използва и като цвят за внимание или предупреждение
Основни цветове:

В света има шест основни цвята: червен, зелен, син, жълт, оранжев. Въпреки това, някои хора предпочитат да смесват различни цветове заедно, за да създадат нов цвят.

Теория на цветовете:
Съчетание на основните цветове:

Има шест основни цвята: червен, зелен, син, жълт, оранжев и лилав. Но какво ще стане, ако искате да ги смесите? Ето къде идва цветното колело. Цветното колело е инструмент, използван за смесване на цветовете. Помага ви да създавате различни комбинации от тези шест основни цвята. Цветното колело може да се използва по много начини, например може да се използва като начин да научите за различните цветове. Можете също да използвате цветното колело, за да намерите правилната комбинация за продукт или услуга.

Цветови схеми:
Кой цвят с кой си отива при облеклото?

Има няколко общи правила, които можете да следвате, когато става въпрос за цветови комбинации. Например, ако търсите весел цвят, който да носите през деня, изберете нещо като розово или зелено. Ако искате да излезете през нощта и да имате тъмна визия, отидете в черно или кафяво. И така нататък. Има обаче някои изключения от тези общи правила. По-специално, определени цветове могат да се съчетаят добре с определени дрехи. Например, черното и червеното вървят добре заедно, докато зеленото и лилавото обикновено се разглеждат като допълнителни цветове. Така че, важно е да знаете кои цветове работят най-добре за вас, преди да ги изпробвате!

Правила при съчетание на цветове и шарки:

1. Комбинирайте различни цветове, за да създадете нов цвят.

2. Използвайте допълващи се цветове заедно, за да създадете допълващи се модели.

3. Използвайте цветовете на дъгата заедно, за да оформите модел на дъгата.

4. Добавете черно и бяло заедно, за да създадете черно-бял модел. 5. Добавете всеки друг цвят или модел, който харесвате, за да създадете уникални и интересни дизайни.

Как да комбинираме дрехи и да създадем собствен стил? :

Подходящи комбинации на цветове в тоалетите:

1. Зелено: Зеленото облекло ще изглежда добре с всеки цвят, но е най-популярен със светло синя или тъмно синя рокля.

2. Син: Синьото облекло ще изглежда добре с всеки цвят, но е най-популярен със светло зелена или тъмно тъмна рокля.

3. Кафяв: Кафявото изглежда най-добре с всеки цвят, но е най-популярно с рокли и поли, които са тъмно синьо или черни.

4. Сив: Сивият е идеалният цвят за униформи и може да се носи във всякакви дрехи, с изключение на черното.

5. Жълто: Жълтото е идеалният цвят за сватби и други специални поводи и може да се носи във всякакви дрехи, с изключение на черното.

6. Оранжев: Оранжевият е идеалният цвят за жени с бикини и ще изглежда добре с всяка рокля или пола, с изключение на черното.

Рокля в розово и сиво:

Зелена рокля с шарки:

Рокля в бежово и бяло:

Комбинация от бежово, бяло  и кафяво:

Червено с флорални мотиви:

Комбинация от зелено и черно:

Комбинация от червено и черно:

Комбинация от шарки и розови, сиви и червени нюанси:

Цветовете и съчетанието им в интериора:

Има няколко общи правила, които можете да следвате, когато става въпрос за цветови комбинации във вашия интериор:

– Цветовете трябва да се използват пестеливо и по начин, който да не се сблъсква с другите мебели в дома ви.

– Цветовете трябва да са интегрирани в цялостния дизайн на вашия дом и да не изпъкват твърде много.

– Опитайте се да използвате различни цветове заедно, за да създадете по-балансиран вид.

– Опитайте се да избягвате използването на твърде много цветове в една част от дома си.

БЯЛО

Белият цвят често се използва като основен цвят на дома. Всъщност, често се смята за най-популярния цвят в света. И въпреки че има много различни нюанси на бялото, важно е да имате предвид, че бялото винаги изглежда добре в дома. Може да се използва за разчистване или за задаване на тон на стая или къща.

Комбинация на бялото с други цветове:

Цветовата комбинация, която е най-популярна с бялото в интериора, е лимонено жълтото. Този цвят може да се използва за създаване на топла и привлекателна атмосфера във вашия дом. Може да се използва и за подобряване на видимостта на вашите мебели и предмети в дома ви. Друга популярна цветова комбинация с бяло в интериора е зелено зеленото. Този цвят може да ви помогне да освежите всяка стая и да добавите живот към всяка стая. Ето, някои страхотни комбинации с бяло:

ЧЕРНО

Черното често се използва като интериорен и външен цвят в домовете. Това е лесен за използване цвят и може да бъде универсален. Можете да го използвате по различни начини, като например да добавите дълбочина към стаята или да придадете на дома си модерен вид.

С кой цвят си подхожда черното?

Ако искате да изберете цветова комбинация, която да комплиментира черния цвят във вашия интериор, има някои общи правила, които можете да следвате. Например, ако искате да смесите черно и бяло заедно, за да бъдат балансирани цветовете, трябва да използвате различни нюанси на черно и бяло. Можете също да смесваме различни цветове заедно, за да създадете допълващи се цветови комбинации. Всеки цвят е лесен за комбинация с черното:

ЧЕРВЕНО

Червеният цвят често се свързва с опасност и агресия, така че може да не е най-добрият избор за интериорен дизайн. Всъщност на някои хора може да им е доста неудобно да имат червен дом. Това е така, защото може лесно да се сблъска с други цветове в дома ви и може да направи цялостния вид по-малко професионален. За да избегнете този проблем, може да помислите за използването на по-студени или бледи нюанси на червено.

Комбинация на червеното с други цветове:

Има едно правило, което трябва да следвате, когато избирате цветови комбинации с червено за вашият дом:

– Червено и зелено трябва да се използват в хола, дневната, спалнята и кухнята.

А ето и примери прекрасни комбинаци, които да ви вдъхновят :

ЖЪЛТО

Има няколко цветови комбинации, които работят добре с жълтото в интериорния дизайн. Това е така, защото жълтото прави отличен неутрален цвят и може да се използва като основен цвят на всяка стая във вашия дом. Например, ако искате да добавите малко ярко жълт цвят към дома си , можете да използвате конкретен нюанс на този цвят, за да постигнете тази цел. Можете също така да смесваме различни цветове заедно, за да създадете по-сложна, но в крайна сметка успешна цветова схема. Например, можете да използвате няколко нюанса на жълто в допълнение към други цветове в стаята си за допълнително въздействие и ефект.Жълто трябва да се използва като завършек.

С кой цвят си подхожда жълтото?

В интериорния дизайн можете да намерите много различни цветови комбинации, но най-популярните вероятно са жълто и зелено. Тези цветове се съчетават толкова добре, че изглеждат почти противоречиви. Въпреки това, когато ги смесите заедно, те са склонни да дадат резултат, който е много приятен за окото. Ето примери за още цветови комбинации с жълто: 

ОРАНЖЕВО

Оранжевото е чудесен цвят за използване в интериорни стаи като кухнята и хола. Това е ярък цвят, който ще изведе всички цветове в дома ви. Оранжевият цвят може да се използва, за да се съчетае с всеки друг цвят във вашия дом, но най-добре е да се използва заедно с други цветове, за да се създаде хармонично цяло.

С какъв цвят се комбинира оранжевото?

Има много различни цветове, които могат да се използват в интериорния дизайн, но оранжевото често се използва като допълнителен цвят. Тоест, той се използва за съчетаване на други цветове, за да се създаде хармоничен и сплотен външен вид.

Следните шест цветови комбинации ще работят добре, когато използвате оранжево в интериорния дизайн:

1. Ярко оранжев цвят с тъмносиньо и черно

2. Светло оранжево с тъмно зелено и кафяво

3. Тъмно оранжево със светло зелено и лилаво

4. Светло оранжево с тъмно лилаво и розово

5. Ярко оранжево с розово и зелено

6. Светло оранжево с тъмно зелено и сиво

СИНЬО

Синьото трябва да се използва за добавяне на яркост и живот към всяка стая:

С кой цвят си подхожда синьото?

Например, ако искате да използвате синьо и зелено в хола си, би било най-добре да използвате различна цветова схема. Вместо това опитайте да използвате различни нюанси на синьо или зелено в други части на дома си. Можете също да помислите за използването на други цветове заедно, но това е нещо, с което трябва да експериментирате, за да видите какво работи най-добре за вас.

ЗЕЛЕНО

Има няколко общи цветови комбинации, които работят добре в интериорния дизайн. Например, зелен цвят може да се използва за смесване с други цветове, за да се създаде по-сплотен външен вид. Зеленото трябва да се използва като акцентиращ цвят:

С кой цвят си подхожда зеленото?

1. Зеленото е идеалният цвят за релаксиращ и успокояващ интериор. Можете да го използвате, за да добавите допълнително ниво на спокойствие към вашия дом.

2. Когато избирате цвят за вашия дом, вземете предвид настроението, което искате да създадете. Ако търсите релаксираща атмосфера, изберете зелен цвят. Ако искате да заредите пространството си с енергия, изберете нещо различно като синьо или лилаво.

3. Зеленият цвят може да помогне за подобряване на качеството на въздуха във вашия дом. Също така е отличен за добавяне на малко живот и топлина във всяка стая.

РОЗОВО

Има няколко общи цветови комбинации, които работят добре за розовото в интериора. Тези цветове вървят добре заедно, защото се допълват един друг. С други думи, когато се комбинират два цвята, резултатът обикновено е хармония, която е приятна за окото. Ето защо розовото може да се използва в интериорни приложения като стени и завеси, както и в мебели и аксесоари. Може да се използва и за добавяне на цвят към всяка стая във вашия дом.

С кой цвят си подхожда розовото?

Розовото и лилавото са отлична цветова комбинация за вътрешни стени. Това е така, защото те са допълващи се цветове и ще се допълват взаимно, за да създадат красива, просторна и светла стая. Тази цветова комбинация може да се използва и в други части на дома като кухнята или спалнята. Това е страхотен избор, ако искате да добавите малко по-разкош към дома си, без да прекалявате. Примери за комбинации с розово:

ЛИЛАВО

Лилавото е страхотен цвят, който често е свързан с аристократичност и лукс. Лилавото е перфектен цвят за хол или спалня:

С какъв цвят си отива лилавото?

Има няколко цветови комбинации, които работят добре с виолетово в интериора. Те включват следното:

– Светлосин цвят, за да се съчетае добре с лилаво

– Тъмно зелено, което се съчетава добре с лилаво

– Кралско синьо, което да допълва лилаво

– Светло розово, което да допълва лилаво

Бежово

Бежовото е универсален цвят, които е много често срещам в домовете днес:

С какъв цвят си отива бежово?

Ако искате да изберете цветова комбинация, която ще бъде едновременно успокояваща и стилна, трябва да помислите за използването на светъл цвят като бяло или кремаво. Това ще помогне да се балансират всички по-тъмни стени и да се създаде по-отворен и просторен интериор.

Сиво

Има много различни цветови комбинации, които могат да бъдат направени със сиво в интериора. Различните цветови комбинации могат да варират в зависимост от предназначението на помещението и декорацията на стаята.

Съчетание на цветове със сиво?

Тази цветова комбинация често се използва в модерни и класически стилове на архитектурата. Други популярни цветове включват зелено, жълто, синьо и лилаво.

Кафяво

Кафявото е интересен цвят, които изглежда прекрасно във всяка стая: 

Кой цвят си отива с кафяво?

Има няколко цветови комбинации, които работят добре с кафявото в интериора. Например, ако искате да използвате цвят, който върви добре с кафяво, може да използвате тъмен цвят, като черен, тъмносин или сив. Можете също да смесваме различни цветове заедно, за да създадете различни цветови комбинации. Например, ако искате да използвате тъмен цвят във вашия интериор, можете да го смесите със светъл цвят като зелено или жълто. Това ще създаде по-фин, но ефективен вид на вашия дом.

Идеи за подходящи комбинации на цветове в дома :

Ето две страхотни идеи за комбинации на цветове за дома:

Как да се научим да съчетаваме цветовете? :

Идеи за съчетаване на цветове:

Надяваме се, да сме помогнали в избора на цветове.За още полезни съвети и идеи за дома, разгледайте нашият блог. 

Сподели: