Как да увеличите видимостта на сайта си

1
147
Добави коментар
fire19
fire19

Ако сте собственик на бизнес, независимо дали малък или голям, тогава сте наясно колко важен е маркетингът на вашата марка. Присъствието онлайн е задължително условие за успех, като не трябва да пренебрегвате и SEO оптимизацията на уеб сайта ви.

Съдържанието на вашия уебсайт или блог е изключително важен аспект от маркетинга, но вероятно вече знаете, че за съжаление, ако търсачката не може да го намери, тогава дори най-изчерпателната информация, която предлагате, ще бъде безполезна.

Уеб сайт
Разликата между съдържание и оптимизация

Първото нещо, което трябва да се разбере, е, че има голяма разлика между съдържание и оптимизация и всеки термин се прилага и привлича към две напълно различни аудитории. Съдържанието, например, е насочено към потребителите – страхотното съдържание ще привлече читатели, ще поддържа интереса им и ще ги насърчи да инвестират във вашия продукт или услуга. Оптимизацията, от друга страна, има много малко общо с читателите и вместо това е предназначена за търсачките, които използват вашия текст, за да подобрят вашето SEO класиране. Като такова съдържание, което не е оптимизирано, може да остане незабелязано от търсачката и следователно непрочетено от масите.

Как работи оптимизацията на съдържанието?

По същество оптимизацията на съдържанието или SEO (оптимизацията за търсачки) е процесът на оптимизиране на вашето съдържание, за да се гарантира, че то е по-видимо в мрежата. Роботите за търсачки ще класират високо оптимизираното съдържание по-високо на страницата на търсачката, отколкото неоптимизираното съдържание.

Лаптоп
Съвети и техники за оптимизиране

Колкото и сложно да изглежда на пръв поглед, оптимизирането на съдържание не трябва да е трудно. Дори начинаещ може да подобри класирането си в търсачката, като се позовава на следното:

–    Напишете оригинално съдържание: Въпреки че само съдържанието не е всичко, то е голяма част от картината и страхотното съдържание може драстично да подобри шансовете ви за страхотно SEO класиране. Когато пишете съдържание, уверете се, че е свързано с потребителя, оригинално е и е написано за вашия уебсайт и за вашите цели.

–   Продължавайте да споделяте ново съдържание: Друг съвет за оптимизиране на вашето съдържание е постоянно да публикувате ново съдържание. Роботите на търсачките обичат ново съдържание и вашите читатели също.

–    Използвайте заглавия: Друго нещо, което търсачките обичат, е големият текст, така че не забравяйте да използвате заглавия и подзаглавия в писането си и се уверете, че сте направили текста по-голям или удебелен. Използвайте ключови думи в заглавието.

–   Оптимизирайте съдържанието: Можете да оптимизирате съществуващ текст, просто като добавите няколко ключови средства за оптимизиране на съдържанието. Етикетите за заглавия, мета описанията, мета ключовите думи и URL адресите са чудесен начин търсачките да забележат съдържанието ви. Същото важи и за изображенията и видео клиповете. Уверете се, че те са в подходяща резолюция и се зареждат правилно на вашия сайт.

Google

–   Спрете да пишете съдържание да търсачки: Вярвате или не, повечето роботи за търсачки могат да разберат кога пишете съдържание специално за оптимизация на търсачките, а не за потребителя, което вреди на вашето класиране. Фокусирайте се върху това, което искате да кажете и след като сте готови с написаното, едва тогава пристъпете към процеса на оптимизация.

Не забравяйте, че SEO оптимизацията на уеб сайт не е еднократен акт. Както при всичко в онлайн пространството, това изисква постоянна работа, но бъдете сигурни, че резултатите ще си струват.