Признаци, че е време да промените визията на сайта си

1
141
Добави коментар
fire19
fire19

Уеб дизайнът е нещо важно, тъй като сайтът ви е еквивалент на витрина във физически магазин – той трябва да бъде възможно най-приветлив да кара интернет потребителите да искат да купят или да се свържат с вас. Има обаче някои признаци, които подсказват, че вече е време да направите редизайн на уеб сайта си. Ето и някои от тях:

Нарушение на сигурността.
Това е първата причина за редизайн на уеб сайт. Ако той не е защитен, е изложен на опасност от кибератаки, които могат например да доведат до проблеми с плащането в сайтове за електронна търговия, кражба или повреда на вашата клиентска база данни. Ако сайтът ви е ненадежден, ако е обект на различни атаки, ако се появят реклами или нежелани връзки, когато потребител се опита да го прегледа, това са сигурни признаци, че трябва незабавно да промените външния му вид.
Сайтът изглежда стар.

Очевидно е, че няма нужда да правите редизайн на уеб сайта си всяка година, но ако сайтът ви изглежда скучен и остарял, силно препоръчваме да го актуализирате. Има много агенции, които предлагат на клиентите си цялостна услуга, а не просто козметични промени.

Сайтът се зарежда бавно.

След 2 до 3 секунди чакане интернет потребителят става нетърпелив и ако не може да влезе във вашия сайт, ще се опита да намери информацията, която търси, в друг. Проучване сочи, че почти половината от хората, които сърфират в мрежата, отказват да чакат. За една компания това са загубени потенциални клиенти, затова е изключителна важно да подобрите скоростта на сайта си.

Сайтът вече не отразява това, което предлагате.

Всяка компания се развива с течение на времето и променя, както това, което предлага, така и комуникационната и маркетинговата си стратегия. Ако не сте разработвали своя уебсайт едновременно с вашата фирма, може да има реална пропаст между това, което предлагате на потребителите и начина, по който го представяте онлайн. Ако случаят е такъв, трябва да се направи редизайн на уеб сайта ви възможно най-скоро.

Дизайнът на сайта ви не е адаптивен.

Вашият уеб сайт е стар и не е подходящ за сърфиране от мобилен телефон или таблет? В този случай също има спешна нужда от обновление. Освен простия комфорт при четене, предлаган от сайтовете с адаптив дизайн, също така е важно да се вземе предвид, че Гугъл поставя съвместимостта им с мобилни устройства на много високо ниво в своите критерии за SEO. Както се казва – с един куршум, два заека.

Сайтът няма правилна структура.
Потребителското изживяване е един от основните критерии за всеки уеб сайт. Ако структурата на вашата онлайн страница не е логична, има голям шанс потребителят да не намери бързо това, което търси и да го загубите клиент. Препоръчително е винаги да се поставяте на мястото на негово място, защото това, което изглежда очевидно за компанията, може да не е ясно за външни лица. Поради това те се изкушават да проверят други сайтове, ако информацията, която търсят, не се намира лесно при вас.

Макар редизайнът на уеб сайта ви да изисква определена инвестиция, не се колебайте, защото така не само че ще привлечете повече клиенти, а и ще защитите сигурността им, докато пазаруват, какво и вашата собствена.