Как да отслабнем лесно и сигурно

14
Добави коментар
Az-media.
Az-media.

Най-големият женски проблем, вероятно датиращ от хилядолетия, е как да отслабна? Мъчителни диети, изморителни тренировки, вечните комплекси, това са неприятните последици от решението ни да изваем прекрасно тяло.

Истинският проблем обаче не са няколкото килца в повече, а грешният ъгъл, под който гледаме на нещата. Истинският проблем е как да променим начина си на живот и на хранене, а не мимолетно да свалим един-два килограма.

Предлагаме ви няколко прости правила, които да ви помогнат да придобиете елегантна фигура, без това да съсипва психиката ви:

Не споделяйте, че започвате диета или нов хранителен режим.
На колкото повече хора (особено жени) разкажете, че започвате поредната диета, толкова по-трудно ще ви е после да обяснявате, ако сте я провалили. Затова не тръбете навсякъде, а просто отклонявайте въпросите с отговора, че не сте гладна, яла сте и т.н.
Изберете си хранителен режим, който няма да тормози стомаха и психиката ви. Яжте, но в по-малки количества и по-често.

Награждавайте се.
Обичате сладко, но не бива да го ядете, заради излишните килца. Наградете усилията си един път седмично с блокче шоколад, един бонбон или лъжица мед. В противен случай, изкушението ще се завърне с по-голяма сила и резултатът ще е катастрофален.

Позволете си да мечтаете, но по-важното е да осъществите фантазиите си.
Представяйте си как ще имате красиво тяло. Но не се вманиачавайте, че трябва да приличате на тази или онази актриса. Бъдете си вие, с вашето красиво и здраво тяло. Не забравяйте, че най-важно в процеса на отслабване е да се харесвате и чувствате добре в тялото си. Нали си е ваше 🙂

Превърнете спорта в любимо хоби.
Физическото натоварване е неизменна част от отслабването, ако не е и най-важната. Но само при думата спорт, ви настръхва косата, нали? Кога да ходя до фитнеса, колко ли пари ще ми струва и все въпроси от този вид ви занимават. Е, спортът не е задължително да е класически. Може да го замените с джогинг в парка, около блока, по-дълга разходка с домашния любимец или дори качване на стълби. Забравете асансьора и увеличете разходките пеш. Ефектът е гарантиран.

Излъжете кантара.
Купете си страхотни дънки или панталон, но с два номера по-малки. Не се мерете на кантара, а когато се почувствате готова, ги обуйте. Защото не килограмите са важни за вашата фигура, а сантиметрите. Понякога костите ви могат да тежат повече или да задържате течности, и това да личи на кантара. Но ако сантиметрите се топят, тогава мерките ви се приближават до съвършената фигура.

Успех!

* * *
Защо не успяваме с диетите
Всичко за диетите – на едно място
Няколко съвета за отслабване