Соларни системи и фотоволтаици

1
161
Добави коментар
cveta80
cveta80

Изграждането на соларни системи от високоефективни волтаици се превръща в начин на живот за обикновените домакинства и бизнеса.

Значимост на фотоволтаиците

Излишно е да споменаваме, че значението на слънчевата енергия в днешния живот е неизмеримо. Слънчевите панели играят важна роля при генериране на слънчева енергия. Следователно изборът на най-добрия слънчев панел, независимо дали обмисляте за индивидуални или търговски цели, е много важен момент, който не трябва да се подценява.Този избор ще рефлектира не само върху опазването на околната среда, но и върху вашите спестявания и вашия джоб. Ето защо е много важно да измерите и прецените ефективността на слънчевите панели преди покупка.

Доброкачествените слънчеви панели издържат между 25 до 28 години. За нови купувачи и хора, които не са специалисти в енергийната и соларната индустрия, изборът на качествени слънчеви панели може да се окаже сравнително трудна задача. Особено когато става въпрос за фотоволтаици и соларни системи, чиито живот трябва да издържи  поне 25 години, изборът се оказва почти непосилен.

За да помогнем на нашите клиенти, ние ще се опитаме да обобщим няколко важни фактора, които трябва да бъдат взети  преди да купите вашата соларна система.

Трябва да имате предвид няколко важни фактора като ефективност, температурен коефициент, гаранция, тип панел и издръжливост, преди да направите избор и да закупите слънчеви панели.

Ефективност- Това е количеството слънчева светлина или слънчева енергия, преобразувана в електричество в единица площ. Ако ефективността на слънчевия панел е висока, това увеличава общата ефективност на слънчевата енергийна система, поставена на вашият покрив или използвана във вашият соларен парк. Ако закупите слънчеви панели  с висока ефективност, то тогава вашето енергийно изискване ще бъде задоволено само с няколко слънчеви панела, в сравнение с обикновенните ниско ефективни фотоволтаици, продавани масово на пазара.

Гаранция –
Търсенето на гаранция е един от най-важните фактори при избора на слънчеви панели, било то за търговски или жилищни цели. Закупуването на соларни панели е дългосрочна инвестиция, следователно е много важно да се има предвид този фактор. Както при всички тенденции, все повече малки и големи фирми се появяват на пазара, което налага търсенето на по-добра гаранция като необходима стъпка преди да се доверите към определен продавач.

Температурен коефициент- Знаем, че слънчевата светлина е единственият източник на слънчева енергия и топлината на слънцето предвещава правилното функциониране и ефективността на слънчевите ви панели. Ефектът от висока или ниска температура върху слънчевите панели определя температурния коефициент. По-ниският температурен коефициент е по-добър за слънчевите панели.

Издръжливост- Издръжливостта на слънчевите панели се измерва чрез способността им да издържат на градушки, силен дъжд, прекомерно налягане, силен вятър и др. Преди да бъдат продадени, тези панели се тестват въз основа на различното външно налягане и условията на околната среда. Съответно след това се оценяват от рейтинговите агенции относно издръжливостта им.

Тип панел-Има основно два вида слънчеви панели: монокристални и поликристални. И двата панела изпълняват една и съща работа по улавяне и преобразуване на слънчевата топлина в енергия, но основната разлика между двата е вида на слънчевите клетки, които използват. Както подсказва името, монокристалните панели са съставени от единичен силициев кристал, а поликристалният панел е съставен от няколко силициеви кристала, разтопени заедно. Фабриките, с които си партнираме са световноизвестни лидери в индустрията от 2005 г., произвеждащи издръжливи и надеждни слънчеви панели, които отговарят на всички от гореспоменатите критерии.