5 непознати за вас функции за Андроид и Айфон, които можете да изпробвате веднага!

1
151
Добави коментар
vencislava.hristova
vencislava.hristova

Понякога производителите на различни смартфони Андроид и Айфон в световен мащаб „прикриват“ едни от най-полезните им, важни и интересни функции, които могат да ни улеснят изключително много в нашето ежедневие. Често повечето от потребителите въобще не подозират за тази тайна широкоспектърна функционалност и могат да я открият само и единствено с помощта на експерт.

Експертната помощ обаче не е задължителна. Така или иначе, всички ние прекарваме голяма част от времето си, взирайки се в своя телефон и извършвайки с него много и най-различни дейности. Защо да не се запознаем с всички функции на смартфоните си, използвайки собственото си любопитство? Ето 6 от тях, които можете да изпробвате веднага.

Телефонът ви е изгубен – открийте го бързо и лесно

Имате възможността много бързо и лесно да откриете своя Андроид в случай, че сте забравили къде сте го оставили или сте го изгубили. Просто пишете в браузъра от вашия компютър android.com/find и въвеждате Google паролата си. Така се появява карта, от която можете да разберете местоположението на вашия смартфон. При необходимост можете да правите повиквания и да премахвате определена информация.

Скритите игри ви очакват – трябва само да ги намерите

Ако кликнете на „Настройки“ в своя смартфон, изберете „Всичко за телефона“, натиснете бързо и задържите версията с натиснат пръст нагоре, ще намерите скритата мини-игра на вашия Андроид – всяка версия има такава игра. Това са т.нар. „великденски яйца“, които Гугъл поставя на всички Андроид устройства, и които се достъпват чрез въвеждане на съответните код на клавиатурата.

Отървете се от пристрастяването към телефона – задайте му лимит за използване

Отивате отново в раздел „Настройки“, цъкате на „Система“ и избирате раздела „Превключвател по график“ – вече можете да избирате кога телефонът ви ще се изключва и включва автоматично. Това е много полезна функция, тъй като можете да се отръвете от пристрастяването си към телефона, а също така да имате постоянен контрол върху времето, което децата ви ще прекарват на него.

CTRL+Z е страхотна опция за Айфон

Изтрили сте без да искате текст на вашия Айфон, но не ви се занимава с пренаписване? Решението е повече от елементарно – разклатете телефона си и ще ви се покаже прозорец за отмяна на последното извършено действие.

Функцията „Нощно четене“ – удобство и комфорт

Функцията „Нощно четене“, която е налична за Android 7.0, елиминира синята светлина от екрана, която е изключително вредна като прави цветовете по-топли и меки. Екраните могат да бъдат превключвани от „Настройки“, раздел „Достъпност“. Въпреки тази функция, която осигурява удобство и комфорт не забравяйте, че нощното четене на телефона е вредно за нашето зрение.