Основни характеристики на циментовата хидроизолация

1
217
Добави коментар
fire19
fire19

Повредите причинени от вода може да бъдат сериозен проблем в сградите, давайки място за развитие на токсични мухъл и плесен и излагайки на риск цялата конструкция. Според данни в световен мащаб, повече от 60 процента от мазетата в съществуващите домове имат проблеми с влагата. Може ли циментовата хидроизолация да е решение: от основите до покрива?

Много жилищни и търговски сгради използват циментовата хидроизолация като превантивна мярка, за да предпазят водата от проникване в сградата и да причинява проблеми, особено в мазето. Освен това може да помогне за намаляване на разходите за енергия и укрепване на основата на имота.

Какво представляват циментовите хидроизолационни покрития?

Циментовите хидроизолационни покрития са видове дишащи покрития, които могат да бъде приложени като положителна и отрицателна хидроизолация на бетонни и зидани повърхности.

Хидроизолацията от положителна страна създава водоустойчива бариера от страната на въпросната повърхност, която е приложила хидростатично налягане. На фундамент, например, това ще бъде външната повърхност, която е най-близо до почвата. 

Хидроизолацията от отрицателна страна, от друга страна, защитава повърхността, която е срещу страната, която е приложила хидростатично налягане. Пример за това е вътрешността на стената на мазето. В допълнение към запазването на влагата, тези покрития могат да предотвратят увреждане от мухъл, плесен и проникване на вода.

Предимства на циментовата хидроизолация

Циментовите продукти се считат за едни от най-лесните за смесване и нанасяне хидроизолационни материали и осигуряват много солидно и издръжливо покритие, когато акрилните добавки се смесват в цимента. Използваните материали са лесни за получаване и са особено подходящи за мокри помещения като бани.

Предотвратяване на щети от проникване на вода – това е основното предимство и цел на този вид хидроизолация. Основната причина, поради която хората се обръщат към циментова хидроизолация, е да се предотврати увреждането на инфилтрацията на вода и тя е много ефективна в това отношение. Те спира преминаването на вода, което може да спаси района и съдържанието му от всякакви водни щети.

Устойчивост на мухъл – мухълът е много разпространен в домовете и сградите. Всякакъв вид просмукване на вода или излишна влага може да доведе до растеж на мухъл, потенциално да доведе до сериозни щети и проблеми с качеството на въздуха. Расте особено добре върху таванни плочи, дървени изделия и картон, но може да расте и във влажен гипсокартон, килим, тапицерия, боя и тапети.

Центровете за контрол и превенция на заболяванията съобщават, че излагането на плесенясала среда може да причини редица последици за здравето, които могат да бъдат тежки, така че е от съществено значение да държите мухъла под контрол. Циментовата хидроизолация е надежден начин за възпиране на мухъл в дома.

Устойчивост на плесен – плесените процъфтяват в тъмни, влажни и мокри пространства. Подобно на мухъл, той може да расте на всякакви повърхности и често води до респираторни проблеми и други здравословни проблеми. Циментовата хидроизолация в зони като мазета може да помогне за предпазване от плесен.