Хидростоп – качествени хидроизолационни решения за всеки дом

1
142
Добави коментар
fire19
fire19

Когато дойде време за смяна на покрива, количеството налична информация може да бъде огромно. Много уебсайтове и видеоклипове разглеждат много подробности за това как да покриете покрив с един или друг вид материал: с класически керемиди, с битумни керемиди, с метално покритие и т.н.

Ние по никакъв начин не ви съветваме чрез клипове в Интернет да гледате и да прилагате знание за полагане на битумни керемиди, защото това освен вреда, едва ли ще доведе до нещо друго. Ние ще се възползваме от възможността все пак, с няколко думи да обясним етапите на процеса.

Полагане на битумни керемиди

Първата стъпка във всеки покривен проект винаги е безопасността на първо място. Работата на височина на покрив представлява риск от падане. Препоръчва се покривните работи да се извършват от квалифицирани специалисти, напълно обучени във всички аспекти на безопасността на покривната конструкция.

Битумните покривни керемиди просто разчитат на силата на гравитацията, за да изхвърлят водата от дъжда или снега. Ако покривните керемиди и всички допълнителни елементи са подредени и припокрити според законите на инсталацията при наклонен покрив, той трябва успешно да отмива водата от повърхността.

Подготовка на палубата. Преди да монтирате каквито и да е покривни материали, уверете се, че покривната палуба е гладка, правилно закрепена към покривните рамки.

Не само, че работим от долната част на покрива, ние също така започваме с най-долния слой по отношение на покривните компоненти. Битумните керемиди са видимата част и първата линия на защита срещу лошо време, но това, което е под тях, наистина има значение.

Подложка за цялостна вторична защита на покрива. Следва време за покривната подложка, която може да бъде наситена с филц или синтетична покривна ролка. 

Покриване на връзките и плитчините. Ако покривът ще протече, това най-вероятно ще се случи навсякъде, където слоят от керемиди е проникнат или прекъснат или се срещне със стена.

След като всичко, което ще се намира под керемидите, е правилно подготвено и монтирано, най-накрая е време да се научите как да покриете покрива. Независимо от типа или стила на битумните керемиди, които сте избрали, процесът е по същество същият, както беше споменато по-рано – започва се отдолу и се припокриват шинглите докато вървите нагоре по покрива.

Ремонт на битумни керемиди

Някои ремонти в жилищата се подминават с лека ръка. Така обаче няма как да се отнасяте с проблем при покривното покритие. Дори да познавате качествата на битумните керемиди защото сте инсталирали такива на покрива, това не значи, че те не се повреждат и че не трябва да се следи състоянието им.

Ако пренебрегвате покривното покритие, каквото и да е то, може да настъпят течове, които доста да навредят на семейния ви бюджет. Не всеки може да преценява кога е време да се подмени стария покрив, добрите майстори имат преценка за тежестта на течовете до определянето кога липсата на една керемида може да стане проблем. Те също ще виждам проблем и какво да търсите, за да го решите, дори когато ще се наложи да пазарувате нови шингли.

Водните следи на тавана, или още по-лошо, капеща вода от него често е свързано с голямо притеснение, че целият покрив е на парчета. Но това, че има теч, не означава, че ще трябва да замените целия покрив. Понякога ремонтът е бърз и не е много скъп, просто защото битумните керемиди го позволяват. Спирането на теча е свързано със  запълване на пукнатина чрез запушване, подмяна на няколко шингли или инсталиране мембрана или слой от метал, който осигурява механична бариера за пренасочване на водата към улуците. 

Когато има проливни дъждове, наблюдавайте таваните в дома си. Обикновено водата не се събира там откъдето е влязла. Затова вместо да чакате да идентифицирате откъде покривът тече, профилактично може да проверявате покрива за нарушения в целостта на шинглите например. Когато установите нарушение или възникне случаен проблем, много по-бързо ще реагирате и ще се свържете с майстори, които ще фиксират нещата.

Особено важно е в съвременните климатични особености на ежедневието да следите покривите и фасадата на жилищата. След силни и бурни ветрове, след пороен дъжд и градушка, след силен пек и после веднага студен фронт – колкото и да е издръжлив даден материал, пак се прави преглед дали всичко е наред.

Харесване на това:

Харесвам Зареждане…