Цена на различните видове изкуствена трева за дворове

1
151
Добави коментар

2/28/2022

0 Comments

 

Изкуствената трева не е само един продукт, който да изберете и да инсталирате в двора си. Има различни модели, като всеки от тях има своите предимства или недостатъци спрямо другия и съответната цена. Нека да видим малко повече по темата. Трите най-разпространени вида синтетични треви са тази направена от полипропилен, такава направена от полиетилен, както и модели от найлон. Всеки вид материал за трева се различава по качество и цена. Колкото по-качествен продукт купувате, толкова повече можете да очаквате да платите. Ако откриете, че изкуствена трева се продава на ниска цена, може да не винаги е с това качество, което искате Изкуствена трева от полипропилен цена

Полипропиленът е най-малко издръжливият тревен материал от трите споменати. Интензивният пешеходен трафик и високите температури могат значително да повлияят на външния вид на изкуствената настилка.Той е най-подходящ за сенчести зони или използване на закрито, където пешеходният трафик и температурите са ниски. Понякога се продава на по-ниска цена от моделите от полиетилен или найлон. Може да се използва като декоративна вътрешна трева. Издържа добре в сенчести зони. Големият минус при ползване в двора е, че не е идеална трева за използване на открито, където температурите и трафикът са високи.

Изкуствена трева от полиетилен цена

Ако искате изкуствена морава, която да изглежда като истинската, помислете за изкуствена трева от полиетилен. Крайният продукт изглежда по-естествен и има по-мека текстура от найлона и полипропилена. Полиетиленовата трева също може да издържа на пешеходен трафик и топлина много по-добре от полипропилена. Тази изкуствена трева също има добър дренаж и не е абсорбираща, което я прави отличен избор за собственици на къщи с домашни любимци.Неин недостатък е, че има какво да се желае още от издръжливостта, макар съвременното производство да успява да създаде модели, които напълно покриват изискванията на потребителите, естествено на малко по-висока цена за кв. метър.

Изкуствена трева от найлон цена

Найлонът е най-издръжливият от трите вида синтетична трева и най-скъпият. Цените за квадратен метър започват там където свършват цените на предните два модела. Ако например за полиетилен на квадрат платите 15 лв на кв. метър за най-качествената, то на квадратен метър найлон започвате от тази цена при най-ниското качество модели. Това е така, защото найлонова трева може да се справи с тежък трафик, натоварване от предмети и високи температури – и все ще запазва оригиналния си вид.Имайте предвид, че издръжливостта на найлона може да го направи твърд. Ако търсите по-мека текстура, полиетиленът може да е по-добрият избор. Найлоновите модели обикновено се използват за спортни игрища или като мащабно изкуствено озеленяване.

Други фактори влияещи на цената на изкуствената трева за двор Крайна цена за монтаж на изкуствена трева включва труда и материалите. Материалите включват самата изкуствена трева, пълнеж, кантове, лепила и бариера за плевели. Планирането как ще използвате изкуствена трева в двора си може да ви накара да преосмислите целия си пейзаж. Какво ще сложите върху изкуствената си трева? Може би голяма беседка? Как ще покажете вашата изкуствена зелена морава? Това също се фактори, които биха оскъпили вашия проект.