Сайт за Вашия бизнес – Място за Вашето представяне в интернет

1
119
Добави коментар
spp
spp

Какво е всъщност оптимизация на сайт

Оптимизация на сайт е комплекс от определени процеси, чийто резултат е заемането на челните позиции в резултатите от търсенето от сайта.

Как да се постигне такъв резултат? За да се постигне такъв резултат, е необходимо да се създаде такава структура и съдържание на сайта, които търсачките (на Google) ще възприемат като най-подходящи по отношение на заявката на потребителя. С други думи, търсачката ще приеме, че именно на вашия сайт се намира отговорът на зададения от потребителя въпрос.

Защо ни е необходима оптимизация на уебсайтове?

Вероятно не е тайна за никой от Вас, че можете да намерите няколко десетки или дори стотици сайтове за една заявка. Това предполага, че броят на сайтовете се увеличава не с месеци, а с дни. И така, как да различим своя собствен сред красиви, информативни, полезни, търговски, лични, публични и други сайтове?

Какво представлява оптимизацията на уебсайтове?

Съществуват две техники за оптимизиране на вашия уебсайт:

Всяка от тях има различен ефект върху промоцията в търсачките.

Например: вътрешната оптимизация има по-голямо влияние върху позиционирането на сайта в …., отколкото в Google; използвайки примера на същите търсачки, може да се различи по-голямо влияние на външните връзки върху позициите в Google, което е много зависимо от въвеждането на връзка към вашия сайт от уеб ресурси на трети страни.

По-долу в статията ни можете да научите за характеристиките на всяка от тези категории.

Какво представлява вътрешната оптимизация на уебсайтове?

Вътрешната оптимизация на уебсайт включва работа по неговата структура. Основната задача е да направим страницата удобна за потребителя, интуитивна и, разбира се, полезна, т.е. наситете го с подходяща информация, която ще помогне на потребител, който идва на вашия сайт, да получи отговор на въпроса, който е задал на търсачките.

Вътрешната оптимизация включва следните няколко основни етапа:

Анализ на заявки и изготвяне на висококачествено семантично ядро;Извършване на корекции в структурата на сайта: robots.txt, sitemap.xml, четим от човека url (CNC) и др.;Подобряване на качеството на използваемостта на сайта;Създаване на вътрешно свързване;Оптимизиране на снимки и изображения;Коригиране на технически грешки: премахване на повредени връзки, дублиращи се страници, неизползвани скриптове, коригиране на кода, h1-h6, тагове, описание, ключови думи и много други.