Украински воини ликвидираха пореден руски генерал, командващ армия

1
164
Добави коментар

Украински воини ликвидираха пореден руски генерал, командващ армия

Сподели0
Андрей Колесников

Украински войници ликвидираха руския генерал-майор Андрей Колесников. Това съобщават Сухопътните войски на Украйна. През 2021 г. генерал-майор Андрей Колесников става командващ 29-та армия на Източния военен окръг (ВВО). Преди това той е бил началник-щаб на Обединената армия, дислоцирана в Московска област.

Това не е първият руски генерал, загинал в Украйна. При боевете край Харков бе убит генерал-майор Виталий Герасимов – началник ЩАБ и първи зам. командир на 41 армия на Централния военен окръг на Русия, съобщиха руски и украински сайтове.

В началото на март на територията на Черниговска област въоръжените сили на Украйна ликвидираха руския заместник-командир на 41-ва армия генерал-майор Суховецки. Това съобщи тогава съветникът на министъра на вътрешните работи Антон Геращенко.

„Първият отиде! Първият руски генерал-окупатор беше унищожен в Украйна, на територията на Черниговска област. Пригответе се още! Или, господа, генерали – докладвайте на върха, че инвазията в Украйна е кървава авантюра, която ще унищожи Русия, ако не бъде спряно незабавно“, написа той.

„Украйна е вашият Афганистан. Няма да ви се налага да чакате 10 години преди разпадането на Русия. Ще се срещнем до месец“, каза Геращенко.

Сподели0