ДИЗАЙН СЕМИНАР ПО ПРОЕКТ AGORA

2
242
Добави коментар
Sofia_DA
Sofia_DA

На 17 март 2022г., Асоциация за развитие на София и Столична община организираха семинар в рамките на проекта АГОРА – Подобряване на иновативните възможности за съвместно възстановяване на местните райони, финансиран по Програма „Дунав“ 2014-2020 г.

Над 30 участника се включиха в хибридното събитие, проведено в СофияЛаб и онлайн. В рамките на семинара бяха представени досегашните добри примери по проект АГОРА като пилотния проект „Топлоцентралата“, както и резултатите от проучванията и предходните семинари във връзка с потребностите и програмата на откритите сцени и частните пространства в София. Гости от община Габрово представиха техния проект CINEMA, също финансиран от програма ИНТЕРРЕГ, който включва регенериране и облагородяване на градски пространства чрез сътрудничество с бизнеса.

По-голямата част на семинара беше посветена на интерактивно обсъждане на идеи за разработването на Градски дневен ред за регенериране на пространства за култура по теми като равнопоставеност на кварталите, справедлива подкрепа за частни обекти, достъпност; споделяне на информация, изграждане на партньорства, мониторинг и индикатори.

Проектът АГОРА се изпълнява по програма ИНТЕРРЕГ Дунав и се съфинансира от фондовете на Европейския съюз (ERDF, IPA II).