Колко струва услуга за извозване на стари мебели от дома в София?

1
161
Добави коментар

Колко струва да се наеме  фирма за изнасяне и извозване на старите мебели от дома до депо за отпадъци в София и от какво зависи цената? Това е въпрос който вълнува всеки, който желае да ползва подобна услуга и ние ще отговорим на тези въпроси.

В тази статия ще научите:

Как да получите крайна цена за извозването на старите ви мебели – от дома до сметището.Защо е важно да договорите твърда цена и какви са алтернативите.Как се определя цената за извозване и по какви критерии.Защо е добре да разполагате с конкретна информация още при запитване към фирмата.Кога се прави оглед на място и защо нужен.Ще разгледате примерни цени за извозване на стари мебели

От гледна точка на цената ние от Хамали Стоянов разделяме услугата на два вида.

Частично извозване на няколко броя стари мебели.Основно почистване на апартамент от стари мебели, дребни вещи и отпадъци.
Колко струва извозване на единични бройки стара мебел и електроуреди?

Колко струва и от какво зависи цената? На този въпрос може да се отговори в зависимост от конкретната ситуация.Нека предположим, че  имате за изхвърляне няколко броя стари мебели например  до 10-12 броя и искате да получите крайна цена.  Това може да стане още по телефона стига да разполагате с конкретна информация. А именно:

От кой район на София ще се изнасят мебелите.Възможно ли е да паркира голям бус близо до входа на сградатаОт кой етаж ще се изнасят мебелите и има ли асансьор.Колко на брой и какви мебели / електроуреди има за извозване.Какви са точните или приблизителните размери на мебелите или поне на по-едрите от тях.Можете ли да направите списък на мебелите включващ посочената информация: район, достъп, етаж , асансьор, брой, вид и приблизителни размери.Възможно ли е да направите снимки или видеоклип на предметите за допълнително улеснение, който да ни изпратите по вайбър. Този вариант е най-добър за максимално бърза и точна цена. Ако разполагате с видео или снимки не е нужно да правите списък с размерите и вида на мебелите. Но останалата информация си остава важна.

При частично извозване на единични бройки стари мебели не се прави оглед на място. Тъй като клиента може да получи крайна цена още при запитването стига да може да отговори на тези въпроси. Друг важен фактор, който влияе на цената за извозване е дали ще се изнасят електроуреди като: печка, пералня, хладилник като допълнение към мебелите. Обикновено Ние от Хамали Стоянов изнасяме тези уреди безплатно и таксуваме само за мебелите.    

Колко струва основно почистване на апартаменти от стари мебели и други отпадъци?

Обикновено тази услуга се търси от собственици на апартаменти в панелни блокове за да може да се направи основен ремонт на жилището. Изнася се всичко до голи стени. Може да останат трайно прикрепените части като вградени в стените гардероби и шкафове, но съдържанието в тях също се изнася. Ако жилището се продава е желателно също да се почисти мазето или тавана.

Най-добрия начин да получите крайна цена за услугата е да се уговори оглед на място. При почистване на апартамент с много мебели, покъщнина, багаж и други отпадъци ще ви е трудно да направите списък на предметите. По тази причина трудно може да се даде крайна цена още по телефона.

Но можем да ви дадем приблизителна цена и да ви предложим безплатен оглед с окончателна цена на място. Това посещение от наша страна има за цел да се огледа терена отблизо. Да се прецени количеството на отпадъците и цялостния обем на работата. Колко хамали и превозни средства ще са нужни, какви ще са разходите за надници, гориво, чували, таксата за депото и други.   

Как да получите оферта за основно почистване на апартамент от стари мебели?

На първо място е добре да имате яснота по определени въпроси като:

В кой район на София се намира жилищетоВъзможно ли е да паркираме близо до входаНа кой етаж се намира жилището и има ли асансьор в сградатаОт колко помещения ще се изнасят мебели и отпадъци – стая, хол, коридор, кухня, балкон, килер.Ще има ли дребни вещи за изнасяне като: книги, дрехи, покъщнина – съдържанието на мебелите и извън тях.

Ако разполагате със снимки или видео клип на помещенията за почистване е огромно предимство.Така ще може да ви се изготви оферта с приблизителна цена още при запитването. Ще знаете горе долу колко ще ви струва услугата предварително. И от там дали има смисъл да се прави оглед.

Извозване на стари мебели с цена на кубичен метър – струва ли си?

Има случай, при които наистина е трудно да се даде крайна цена дори и при оглед на място. Например при почистване на дворове, изоставени къщи, общи части на мазета и тавани с огромно количество разнородни боклуци. Оферта с цена на кубичен метър в подобни случай може да е единствен удачен вариант. Особено, ако работата отнема повече от един работен ден.

НО това съвсем не е така, когато става въпрос за извозване на стари мебели. Дори и при цялостно опразване на жилище, всеки професионалист с опит в този бранш би трябвало да ви изготви оферта с крайна цена вместо на кубичен метър.

Какво означава цена на кубичен метър? Това буквално означава, че цената за услугата става ясна за клиента едва в последния момент, когато вече всичко е натоварено в камиона. Измерва се обема на отпадъците с рулетка в товарното помещение на буса. Умножават се височина, дължина и широчина. Получената сума в кубични метри се умножава по цената която ви е дадена за един кубичен метър отпадък и така се получава сумата за плащане.   

Проблемът е, че малко хора разбират от обем и не могат да си направят сметка предварително колко ще трябва да платят за услугата. Силна предпоставка за спорове и пазарлъци, ако сумата значително надхвърля очакванията.

Тук възникват и други въпроси. Дали мебелите ще бъдат натрошени на плоскости и плътно подредени в буса. Да не говорим, че меката мебел като дивани, фотьойли и матраци не се разглобяват, товарят се в цял вид и допълнително надуват кубатурата.

Ето защо Ние от Хамали Стоянов избягваме подобни непрозрачни практики и винаги изготвяме на клиентите оферта с крайна цена. Предлагаме безплатен неангажиращ оглед на място, когато е необходимо. Винаги ще знаете предварително колко ще ви струва услугата.Така ще вземете информирано решение дали да ни ползвате или не.