Каква мото екипировка е подходяща за дъжд?

1
167
Добави коментар
vencislava.hristova
vencislava.hristova

Времето навън невинаги е благоприятно за каране на мотор. Струва ли си обаче само заради дъжда или вятъра навън да се лишим от любимото си хоби? Фактът, че четете този материал, е показателен, че отговорът ви е отрицателен и ние сме напълно съгласни с него.

Това е съвсем логично, предвид факта, че в търговската мрежа днес ще откриете различни типове моторно облекло, подходящо за различни атмосферни условия. Ако набавите всичко необходимо, за да бъдете защитени и комфортни, няма за какво да се притеснявате.

Изборът на екипировка за мотор винаги е представлявал интерес за мотористите. Тук обаче ще фокусираме вниманието ви върху избора на мото екипировка, подходяща за дъжд.

Дъждобран – ключова част от екипировката за мотор, подходяща за дъжд

Дъждовете са природно явление, което може да ни изненада, докато сме на возилото си и ни предстои сравнително дълъг път. По тази причина, сред полезните мото аксесоари водещо значение имат дъждобраните. Този тип аксесоари имат за цел да подобрят изживяването ви на мотора, осигурявайки комфорт, като ви предпазват от ветрове и дъждове.

Дъждобраните могат да бъдат избирани по различни критерии като марки, цветове, размери. Предлагат се основно в две части – покриващи горната част облекло (горнище) и такова за долната част (долнище). Обикновено пристигат в комплект с компактна чантичка за съхранение. Това ги прави удобни за пренос навсякъде, тъй като не тежат или не заемат кой знае какво място в раницата. От друга страна, ще бъдете подготвени във всеки един момент на пътя, в случай че завали.

Мото каска и ботуши – максимална защита, независимо от времето

Мото каската е сред задължителните елементи от екипировката на моториста. Заедно с мото ботушите осигуряват оптимална защита на важни части от тялото – главата и краката. И единия тип аксесоари, и другия можете да избирате сред широк асортимент от марки и модели.

В зависимост от стила си, каските се делят на такива от отворен и затворен тип, шлемове, офроуд каски, както и различни хибридни модели. Мото ботушите, от своя страна, също се предлагат в разнообразие от цветове и дизайни. Каските и ботушите осигуряват и ефективна защита от дъжд и ветрове, като спомагат функцията на дъждобрана.

Яке и панталон – оптимален комфорт при лошо време

Мото якето и панталоните са другата важна част от мото екипировката. На първо място си струва да споменем защитната им функция. Якето е своеобразна броня за вашето тяло и в случай на падане, е способно да запази жизненоважни органи от наранявания.

Панталоните пък придават завършеност на екипировката и защитават краката ви в основната им част (тази над ботушите). И двата вида мото елементи следва да бъдат избрани според размера и стила моторна езда, практикувана от водача. Дизайновите им характеристики също са много различни, така че със сигурност ще откриете този комплект мото панталон и яке, който ви подхожда идеално.

Отвъд функционалната им защита, якето и панталоните за мотор са сигурен начин да си осигурите комфортно пътуване, независимо от продължителността му. При особено неблагоприятни явления, като силни ветрове или поройни дъждове, те ще ви осигурят оптимален комфорт.