Масаж за бременни – спокойствие и хармония през най-вълнуващия период

1
223
Добави коментар
Smarkethink
Smarkethink

Бременността е прекрасен момент от живота, който всяка дама желае да изпита. Често обаче така дългоочакваните девет месеца са съпроводени с много неразположения, дискомфорт и отпадналост. Тези неприятни усещания са съвсем естествени, защото женското тяло е подложено на редица специфични промени, които въздействат не само върху физическото, а и върху емоционалното състояние на жената. В последните месеци от бременността, обикновено бъдещата майка се чувства най-изморена и напрегната. Ежедневните дейности  се ограничават до пълноценна почивка у дома и по-рядко любими спа и козметични процедури. А именно те помагат на жената да изпитва спокойствие, увереност и позитивно настроение.

Много терапевти съветват бъдещите майки да посещават масаж за бременни. Препоръчително е те да се практикуват след третия месец от бременността, за да не предизвикват замайване и гадене, характерни за началото на периода. Важно е процедурите да се практикуват от специалисти в професионалните спа центрове, защото безопасността на дамите е на първо място.  Масажът оказва положително въздействие върху тялото и ума на жените, като намалява болката в гърба и кръста и отстранява тежестта в краката, и натрупаното напрежение.

Какво представлява процедурата?

Масаж за бременни комбинира лимфен дренаж, антистрес и индийски масаж на глава, които се прилагат в удобна и безболезнена за жената поза. Елементи от лимфния дренаж се изпълняват с цел подпомагане процеса на изчистване от токсини и намаляване на отоците по цялото тяло и най-вече в крайниците. Антистрес техниките помагат за постигане на релаксиращ и отпускащ ефект. Процедурата се упражнява чрез бавни и плавни движения, без прилагане на дълбокотъканни и силови техники. Преди всеки масаж терапевтът разговаря с клиента за здравословното състояние и върху кои части от тялото е необходимо да се наблегне най-основно. Продължителността на масажа за бременни обикновено е до един час, като често времето се определя от нуждите и физическото състояние на жената.

 

Кои са най-честите оплаквания, за които масажът за бременни помага

Основните проблеми по време на бременността са свързани с подуването на тялото, болките в гърба и стъпалата, както и липсата на пълноценен сън и почивка през нощта. Причината е изместеният център на тежестта при жените, който веднага създава напрежение в мускулите около кръста и гръбнака. Масажът за бременни е изключително ефективен метод за премахване на тежестта в краката, намаляване на болката и дискомфорта на тялото и тонизиране на организма. Също така спа терапиите улесняват процеса на адаптация с всяка следваща седмица от бременността.

Положителни ефекти от масаж за бременни

Както вече споменахме, процедурата mодобрява общото физическо състояние, стимулира движението на лимфата и изчистването на застоялите течности в тялото. Масажът за бременни намалява риска от подуване на краката в средата на бременността и действа срещу образуване на целулит. Освен това увеличава еластичността на мускулите и кожата и подобрява кръвообращението.

Когато бременната се чувства спокойна и щастлива, това веднага се отразява върху нейното общо здравословно състояние. Затова спа процедурата се прилага и за отстраняване на натрупаното притеснение и подобряване на настроението. А всички добре знаем, че масаж за бременни повишава нивото на ендорфин, наричан още “хормонът на щастието“.

Други техники за отпускане на тялото

Един от най-важните съвети към дамите, чиято бременност прочита нормално и не изисква специфични нужди, е да бъдат физически активни през този период. Разбира се, не трябва да се преуморяват или да вдигат тежки предмети, както и фитнес уреди, а да се опитват да се движат повече, за да намалят натоварването в тялото. Освен посещение за масаж, други подходящи приятни и разтоварващи занимания са гимнастика за бременни, йога, плуване, разходки сред природата. Част от активностите могат да се практикуват дори у дома.

Освобождаването на напрежението и постигане на облекчение в проблемните телесни зони през бременността помага на бъдещите майки да се чувстват добре и да си осигурят нужното спокойствие преди голямото събитие. В Este Fitness & Spa предлагаме нежен масаж за бременни, с който ще се откъснете за кратко от ежедневието и ще почувствате истинска релаксация. Спа центърът предлага още професионални терапии за цялото семейство, дори детски масаж, който може да се проведе в турската баня с пяна или шоколад. Ненадминатото по рода си качество, в съчетание с ултра модерна и уютна обстановка гарантира несравнимо удоволствие за всички сетива.

 

Последни публикации в блога

Бременността е прекрасен момент от живота, който всяка дама желае да изпита. Често обаче така дългоочакваните девет месеца са съпроводени с много неразположения, дискомфорт и отпадналост. Тези неприятни усещания са съвсем естествени, защото Със затоплянето на времето физическата активност сериозно се увеличава. Мнозина решават да спортуват по-активно, за да оформят здраво и стегнато тяло до началото на лятото. Има и такива, за които пролетният сезон е Темата за здравословния начин на живот продължава да бъде сред най-актуалните днес. Основна роля в нея заема спортът и редовните тренировки в залата. Много често в стремежа си да тренираме повече и да Всички знаем колко много усилия отнемат грижите за красотата. Ежедневните терапии, изборът на подходящи козметични продукти, ритуалите за поддържане на добър външен вид на кожата са малка част от рутинните бюти занимания, които Всяка година в началото на месец март редица държави по целия свят отбелязват Международния ден на жената. Интересен факт е, че за пръв път той се чества преди повече от 100 години, а Сред най-актуалните теми в разгара на зимата безспорно попадат съветите за повишаване на имунитета и защитните сили на организма. Всички отлично знаем, че до голяма степен поддържането на добро здраве зависи от храната, Почти неусетно февруари вече е на прага ни. Той може да е най-краткият месец от календара, но несъмнено е и най-романтичният. И дори още да не сте усетили духа на Свети Валентин, съвсем Още няколко дни и коледните празници идват. Една от причините да харесваме толкова много това време от годината е, че се отдаваме на мързелуване и пълна почивка. Факт е, че повечето хора не Наближава краят на годината или периодът на равносметка за постигнатите цели и задачи. За мнозина поддържането на стройна фигура се е превърнало в част от ежедневната рутина. За да остане така и през