Отглеждането на малини от разсад

1
237
Добави коментар
elenkoo
elenkoo

Отглеждането на малини е чудесен начин да направите свои собствени сиропи и сладка. Малините са с високо съдържание на витамин А и С, така че не само имат страхотен вкус, но и са полезни за вас.

Как да засадите малини

Ако искате да знаете как да отглеждате малини, първо трябва да знаете, че малините узряват малко след ягодите . Те предпочитат песъчлива глинеста почва, която е богата на органични вещества. Почвата трябва да е добре дренирана и да има pH от около 5,8 до 6,5 .

Отглеждането на малиновите разсади също предпочитат слънчева светлина, така че те трябва да бъдат засадени в зона, която получава шест до осем часа слънце на ден.

Кога засаждате малини?

Можете да ги засадите в началото на пролетта. Друг аспект, който трябва да вземете предвид при засаждането, е да не ги намирате в рамките на 90 м. от храсти на диви къпини. Трябва също така да стоите далеч от земята, в която са засаждани домати или картофи през последната година или повече. Това е така, защото дивите къпини, домати и картофи са предразположени към същия вид гъбички, към които е склонен и малиновия разсад , и тази предпазна мярка предотвратява вашите малини да хванат гъбичките.

Грижа за малиновите растения

Когато отглеждате малини, уверете се, че земята е чиста от плевели. Освен това се уверете, че поливате разсадите редовно. Можете да използвате мулч от слама , за да поддържате плевелите под контрол. Когато се грижите за малиновите растения, искате да ги наторявате два пъти годишно през първата година, когато ги засадите. След това можете да наторявате растящите малинови храсти всяка година. Летните малини трябва да се подрязват два пъти годишно. Трябва да подрежете растящите малинови храсти през пролетта и веднага след като приберете пресните плодове. Грижата за малиновите разсади звучи като много работа, но наистина е доста лесна.

Беритба на малини

Когато плодовете са достатъчно узрели, за да ги ядете, когато са пълни с цвят. Можете да започнете да ги пробвате всеки ден, докато получите правилната сладост.