Избор на матрак за бебе: Как да осигурите спокойствие за цялото семейство

1
142
Добави коментар

Безопасността и комфортът на новия член са основен приоритет за родителите, което гарантира и тяхната пълноценна почивка през нощта

Първите дни от появата на бебето са наситени с много положителни емоции, независимо от нововъзникналите грижи и натрупаната умора. За да гарантирате спокойствието на цялото семейство, създайте комфортна среда за пълноценна почивка през нощта.

Да, нуждите на малкото са приоритетни и те обикновено не позволяват продължителен и непрекъснат сън в тъмната част на денонощието, но ако удобствата са налице, адаптацията се случва с лекота.

Ето защо матракът за кошарата на детето е съществен елемент от изискванията за безопасност и елиминирането на напрегнати ситуации, които могат допълнително да влошат съня на всички.

Размерите на матрака

При избора на топ марки от производители, които държат на качествените изделия, потърсете isleep матраци онлайн, за да се запознаете с безспорните им предимства.

Голямо предимство е предлаганото разнообразие по отношение на размерите. Леглата за бебета стандартно са 60/120 или 70/140, като разбира се срещат и параметри извън посочените. Обърнете внимание да липсва разстояние между матрака и кошарата, за да предотвратите всякакви опасности от инциденти.

Степен на твърдост

Бебешкият матрак трябва да е с висока твърдост. Тялото на бебето се приспособява по него и това не бива да ви притеснява по никакъв начин. По-ниската степен на твърдост не е препоръчителна, защото не създава необходимата опора за гръбнака.

Лесно може да проверите дали е удачен моделът, като натиснете матрака в центъра и в краищата му. Ако той възстановява бързо формата си и отпечатъците от ръцете ви изчезват, значи това е добър вариант.       

Сваляем калъф

Да, той не е задължителен, но е силно желателен, особено ако държите да освободите ежедневието си от излишни предизвикателства. По-малко усилия ще положите да за почистване в домашни условия, ако просто свалите калъфа и го изперете на съответната препоръчителна програма, отколкото да търсите професионална помощ за ликвидиране на петната по самия матрак.

Компаниите предлагат протектори, ако избрания вид не се продава със сваляем калъф. По този начин максимално добре ще предпазите основата за бебешкото легло и ще си спестите ценно време.

Дишаща функционалност

Отстрани матракът трябва да е снабден с вентилационни отвори, което е така наречената дишаща технология.

Целта ви е отлична хигиена, но и избягване на натрупване на прах, лоши миризми, разлети течности и т.н.Доверете се на консултантите в сайта matraci-ms.bg, към които може да отправите всеки възникнал въпрос, както и да научите детайли за артикулите в различен ценови клас.

Прочети послеДобави в любимиДобави в колекцияДокладвай