АН99 – изработка на надгробни паметници в София

65
509
Добави коментар
kondevgeorgi96
kondevgeorgi96

Цената на паметника се формира от размера му, вложения труд /сложността на изработка/ и вида на материала или комбинацията от материали. Цената на цялостен обект се образува от много фактори. Това са цената на надгробния паметник, вида на основата/рамката/, допълнителни аксесоари и услуги, като ваза, фенер, замазка с мозайка или едри камъчета, допълнителни настилки, облицовки и др.

Гранитът се отличава с висока твърдост, здравина и устойчивост на неблагоприятни атмосферни влияния. Той е практически вечен. Цветовете му са различни и уникални по цвят с голяма декоративност. Неговите качества правят обработката му трудна и специфична, което определя и по-висока цена за изработка.

Мраморът е естествен камък, който лесно се обработва. Оцветяването му варира от чисто бяло до всякакви нюанси на цветовете и често е богато фладиран. Той е най-широко използвания материал за изработка на надгробни паметници, поради комбинацията от достъпност, декоративни качества и ниска цена.

Триплекса е една от най-модерните технологии в изработката на надгробни паметници. Той представлява многослойно ламинирано стъкло с вградено изображение. Отделните слоеве се свързват с различни видове многокомпонентни смоли. След смесването на отделните компоненти, смолите се втвърдяват в безцветен прозрачен слой, който не нарушава оптичните свойства на стъклото и се характеризира с висока адхезия, якост на опън и пластичност. За оформяне на надгробен паметник, триплекса се ползва в комбинация с мрамор и/или гранит.