ОЗЕЛЕНЯВАНЕ ЗА ПО-ЧИСТ ВЪЗДУХ – INNOAIR студентско състезание с Лесотехнически университет

1
249
Добави коментар
Sofia_DA
Sofia_DA

 Проектът, заел първо място беше поднесен с идеята да подчертае добрия пример. Живущите в избрания район вече са създали цветно пространство, което ефективно пречиства въздуха и допринася както за естествената екосистема, така и за красива градска среда. За да покажат, че прегръщат инициативата им, студентите от 2-ри курс – Симона Новоселска и Мерлин Неждет са избрали за своя проект мястото до тяхната цветна леха, с което тя ще удвои своите размери. Всички растения, които са подбрали студентите са много лесни за поддържка и изключително ефектни. Надяваме се, че добрият пример ще се предаде нататък! 

На второ място се класира проект, който включва както цветя, така храсти и дървета. Той е разработен от Александър Георгиев и се състои от растения, които са сухоустойчиви, цъфтят от ранна пролет до късна есен и имат дългосрочен декоративен ефект.

Трето място зае проекта, който надникна в китайската философия „Ин и Ян“. С геометричната си форма, авторът му изпрати ясно послание за нуждата от екологичния баланс. Проектът бе създаден и представен от Елис Басриева.