Как да изберем надгробни паметници в няколко лесни стъпки

58
333
Добави коментар
kondevgeorgi96
kondevgeorgi96

Изборът на надгробни паметници е нелека задача, която трябва да направим в трудни моменти за нас и нашето семейство.

Разбира се, с малко повече подкрепа и правилна нагласа, можем да вземем удачно решение.

В този ред на мисли, текущия текст ще се съсредоточи върху избора на надгробни паметници, коя компания може да ни помогне според нашия случай, какви да са материалите на изработка, гравиране, настилка, допълнителни елементи, плочи и прочие.

Ще представим факторите, от които най-често се влияе изработката на надгробен паметник и защо имаме нужда от тесни специалист, които да ни помогнат не само в избора, но и да ни насочат към различните видове материали и модели.

Да започваме с първия, и според нас, най-същественият фактор – цената.

1. Цени на надгробни плочи

Най-често цената на надгробните плочи се образува от неговия размер, желания на клиента, вложения труд, начин на изработка и комбинацията от различни материали.

Това е така, защото много хора предпочитат да смесват гранит с допълнителни мозайки, порцеланови снимки, елементи от триплес или други части, за да образуват желания паметник и настилка.

Цената е най-комплексният фактор, защото изисква цялостно проектиране на паметника + допълнителните аксесоари като поставяне на ваза, фенер, мозайки, облицовки, снимки, надписи, гравиране и изображения.

Основните материали, които се използват при изработката на паметници са мрамор, гранит и триплекс. Разбира се, цената им е различна и разновидностите в изработката ще бъдат фактор при ценообразуването.

Стигаме и до втората точка, а именно – изборът на материали.

2. Материали за паметници

Както стана ясно в по-горните изречения, предимно се използва мрамор, гранит и триплекс за изработка.

Гранитът имат изключително голяма твърдост и е устойчив на неблагоприятното време. Специалистите в сферата ще кажат дори, че материалът е „вечен“.

Обработката на гранит не е лесна задача, като материалът се води и от „по-скъпите“ на пазара. Ползите от него са много: запазване дори и в лоши климатични условия и твърдост през годините.

Следващият материал е мраморът.

Това е естествен камък, който се обработва доста по-лесно от гранита. Обикновено той е бял на цвят, но може да се оцвети във всякакви по-тъмни нюанси.

Обикновено това е най-използваният материал за изработка на надгробни паметници в София.

Също така притежава добри декоративни качества и може да се комбинира с други материали за изработка и облицоване на целия гроб.

Следващият материал е триплексът. Той е сравнително по-нова технология. Ще попитате: „Какво представлява триплексът?“

Това е технология за създаването на многослойно ламинирано стъкло, което има вградено цветно изображение.

Всички отделни слоеве се свързват с различи многокомпонентни смоли, които стават безцветни при слепяне и не развалят изображението и естеството на паметника.

Още се характеризира с висока адхезия и отлична пластничност. Най-често, при изработката на паметници от триплекс, се използва комбинацията на гранит и мрамор. Това създава доста по-здрави, естетични и красиви модели.

3. Избор на фирма за изработка

Този избор е ключов при изработката на паметници за София и страната.

Фирмата трябва да бъде медиатор между най-добрите цени на пазара в България, доказан опит и качество.

Фирма АН99 – Андрей Николов 99 притежава над 20 години опит в изработката на плочи, паметници, настилки и покривки за гробове.

Екипът е формиран от най-добрите специалисти, които използват модерна техника и има огромна складова база с модели и решения за вас.

Посетете АН99 на ул. Владимир Зограф 112А в София или се обадете за запитвания на следните телефонни номера: 0898 465 230, 0878 825 217 или 0897 814 333.

Екипът на АН99 има хиляди изработени модели паметници зад гърба си, така че ако имате директни запитвания към тях, можете да направите своето още днес.