Ароматерапия и дифузиращи бижута с етерични масла

1
157
Добави коментар
famozni
famozni

Бижутата, които са специално изработени, така че да могат да бъдат нежно ароматизирани с етерични масла, обикновено са известни като бижута за ароматерапия или дифузиращи бижута с етерични масла. Тази форма на бижутата ви позволява да разпръснете и да се насладите на аромата и лечебните предимства на любимите си етерини масла през целия ден.

Колие с етерично масло в стил ”Locket” с тампон от филц

На пазара се предлагат висулки за ароматерапия, които наподобяват медальони. Медальонът се отваря и вътре може да се постави филцовият тампон, който съдържа капка етерично масло. Към тампонът може да се добави повече етерично масло при допълнителна нужда от такова. Тези колиета за ароматерапия в стил медальон обикновено са доста красиви и дизайнерски. Повечето са невредими по начина, по който разпределят етеричното масло. Те имат твърди метални гръбчета, които не позволяват на етеричното масло да попадне в пряк контакт с кожата или дрехите. Когато пазарувате този стил колие с етерично масло, не забравяйте да погледнете внимателно гърба на висулката, за да сте сигурни, че ще предпази кожата ви от директен контакт с етеричните масла, които използвате, и не прекалявайте с напояването на филцовия тампон с етерично масло.

Дифузиращи бижута и колиета от ЕТЕРИМ

Цилиндрични висулки от сребро или злато с етерично масло с филтри

Няколко компании предлагат тънки, атрактивни метални ароматерапевтични висулки с цилиндрична форма, които се отварят, за да държат филтри от памук или плат. Етеричните масла се изпаряват във въздуха от малки дупки, налични във висулката.

Каменни, кристални и ръчно оформени стъклени висулки с коркови тапи

Друг вид бижута, които могат да се открият са малки ръчно направени стъклени форми, които се използват за висулки с етерични масла. Няколко капки етерично масло могат да се поставят във висулката, а след това малка тапа се използва като стопер. Коркът е пропусклив материал, който позволява на етеричното масло бавно да се изпарява. Предлагат се и малки амулети от розов кварц, аметист, тигрово око и други скъпоценни камъни и кристали. Капачетата на тези висулки се изрязват внимателно, за да позволят поставянето на няколко капки от етеричното масло. За изпарението на маслото се използва малка коркова тапа. В този вид модел, коркът всъщност се вкарва от долната страна на колието с етерично масло, и трябва да се поставят само една-две капки масло. В противен случай коркът ще се насити и може да изтече етеричното масло директно върху кожата или дрехите.

Ароматерапевтични колиета от теракота

Теракота е абсорбираща глина, която попива етеричните масла, които се нанасят върху нея. Теракота може лесно да се оформи в плоски висулки, които могат да бъдат отпечатани с дизайн и да се окачат на синджирче или кожена верижка. Теракотените висулки са доста достъпни. Когато носите колие от етерично масло от теракота, важно е да не използвате твърде много етерично масло и да не позволявате на неразредено етерично масло да проникне към гърба на висулката. Ако задната част на висулката изглежда мокра, то вие сте използвали неразредено етерично масло, или сте използвали твърде много етерично масло и рискувате маслото да влезе в пряк контакт с кожата или дрехите ви.

Предлагат се колиета и гривни с пропускливи мъниста, които имат за цел потребителят да капне няколко капки етерични масла върху мънистата, като по този начин етеричните масла бавно се изпаряват, докато бижуто се носи. Тъй като порестите бижута могат да влязат в директен контакт с кожата, важно е да сте сигурни, че разреждате адекватно етеричното масло преди да го приложите върху мънистата/камъните. В противен случай неразреденото етерично масло може да влезе в директен контакт с кожата ви, причинявайки риск от дразнене и алергични реакции.  Дори ако планирате да носите колието върху блуза или риза, неразреденото етерично масло може потенциално да проникне в дрехите ви и да влезе в пряк контакт с кожата ви.

Ароматерапевтични бижута от кожа и въже

Съществуват кожени бижута, които вече са напоени с етерични масла и/или са предназначени за потребителя да постави няколко капки етерични масла. Както при бижутата с порести мъниста, има риск от дразнене и алергична реакция, ако използвате неразредени етерични масла, тъй като те могат да влязат в пряк контакт с кожата ви.

Обща информация за безопасност на бижутата с етерични масла

Креативността е прекрасно нещо и има майстори на бижута, които непрекъснато измислят нови идеи и начини да “носим“ любимите ни етерични масла. Ключът при избора на бижута за ароматерапия и етерични масла е да се гарантира, че бижутата не позволяват на неразредени етерични масла да влязат в контакт с кожата ви. Правилното разреждане на етеричното масло е важно. Облеклото също може да бъде потенциално оцветено, ако етерични масла влязат в контакт с него. Тъй като етеричните масла са силно концентрирани, важно е също така да имате предвид материалите, използвани във всички бижута с етерични масла, които обмисляте да закупите или носите. Не забравяйте, че етеричните масла разрушават мебелите и всъщност могат да действат като разтворители. Представете си какво могат да направят с кожата при продължително излагане. Така че бъдете внимателни, когато избирате бижута и се уверете, че купувате от търговци, които наистина разбират тези съображения.

Също така, моля, имайте предвид тези, които са около вас. Някои хора са силно чувствителни към аромати, а някои хора са чувствителни или алергични към определени етерични масла. Бъдете внимателни към другите и не пренасищайте висулката или други бижута с етерични масла.

И накрая, лесно е да придобиете навика да използвате етерични масла постоянно през целия ден. Въпреки това, може да бъде “неуважително“ към количеството естествен материал, необходим за производството на етерични масла, ако ги използвате извън това, което ви е необходимо за вашите лични нужди. Също така може да бъде потенциално вредно непрекъснатото използване на етерични масла. Ароматерапевтичните бижута са красив и преносим начин да се насладите на етерични масла, но бъдете сигурни, че не прекалявате.